2529 Wegwezen

Waterland wordt wel wat kleiner wanneer je wat verder weg bent. We zitten nu in Spanje. Dat is groot. Het kostte nog wel wat moeite om hier te komen. Toen we op Schiphol aankwamen stond er buiten al een lange rij. Ik dacht dat wij daar niets mee te maken hadden maar even later sloten we achteraan en anderhalf uur later stonden we duizelig van het slingeren bij security, waar we gefouilleerd werden. We waren nog net voor de echte chaos uit.

Personeelsgebrek werd er ten overvloede nog omgeroepen, waarbij Schiphol een van de weinige organisaties is die graag de vuile was buiten hangt, want wie wil er voor een hongerloon de hele dag met de koffers van een ander sjouwen? De winst slaat om in eenvoudig drama, net als bij PostNL, waar je geen pakjesbezorger meer met droge ogen kunt aankijken.

Maar goed. Niet zeuren. Wij gaan lekker op vakantie, met vliegschaamte natuurlijk, want het mag eigenlijk niet, maar we doen het lekker toch want we willen heel graag onze geëmigreerde vrienden in Spanje zien en bovendien is het meivakantie en willen we er gewoon even tussenuit.

De provincie Valencia is net zo groot als heel Nederland en nog tweetalig ook. Valenciaans en Spaans. Valencia is de prachtige hoofdstad, rijk aan schoonheid. We doorkruisen haar op de eerste dag van het strand tot aan het centrum en weer terug wat een record van 25 duizend op de stappenteller oplevert. De architectuur in de grote groene slinger in het centrum van de stad is adembenemend en het eten is tapastisch lekker.

Op zondag is het openbaar vervoer gratis als compensatie voor de gestegen olie- en gasprijzen. Het levert veel extra familie- en vriendenbezoek op en ook wij maken van de gelegenheid gebruik. Verder is er in elk dorp een lokaal sociaal, waar je altijd iets kunt eten en drinken tegen lage prijzen. De mensen zijn hier ook wat vrijer en gemakkelijker in de omgang, maar dat is mijn persoonlijke indruk. Daarmee is Spanje niet perse beter, maar het is hier wel wat heter.

Ate T. Vegter, 5 mei 2022

Advertentie

5 Comments

  1. Lieve Ate en Familie, jullie laatste avond in casa Sirelly. Geniet er nog maar even enorm van. Wij zijn inmiddels beland in de buurt van Sevilla. Hans was vandaag wat ziek dus we hebben alleen wat boodschappen gedaan en verder bij ons huis op wielen gebivakkeerd op een mooie groene camping. We wensen jullie een behouden vaart richting Monnickendam! Tot gauw.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s