2530 Op reis

Hola! We zijn onderweg. Sirach heeft ons van Isla Plana naar het station in Murcia gebracht en nu zitten we in de trein naar Valencia. Net was er even paniek, want Piep was haar telefoon kwijt. Via iPhone gezocht zijn we erachter gekomen dat-ie in de auto van Sirach ligt. Het logootje tuft over de snelweg terug naar Isla Plana. Misschien dat Hans en Inge hem straks willen meenemen naar Nederland. Die wonen, het is ongelofelijk, aan de Erasmussingel in Rotterdam, op een steenworp afstand van mijn ouderlijke woning aan de Schiebroeksesingel. Zo komt alles bij elkaar.

We treinen nu naar Valencia waar we een hotel geboekt hebben.  Vanmiddag hebben we daar nog vakantie en morgenvroeg om zes uur vliegen we terug naar Amsterdam. We komen om ca tien uur aan op dat goeie ouwe Schiphol. Het was een heerlijke vakantie. Het is nog steeds een heerlijke vakantie.

Na één regendag op woensdag was het gisteren prachtig weer. Nu zal het alleen nog maar warmer en heter worden tot en met augustus. In september zal het dan weer echt lekker weer zijn. We hebben gisteren een lange wandeling gemaakt door de heuvels en langs de zee. Het is nu overal nog vrij stil, maar in de vele leegstaande huizen en vakantiehuizen schuilt een enorme capaciteit voor een lange, hete zomer. Ik kan me die drukte op dit moment nog nauwelijks voorstellen.

Het is mooi om te zien hoe thuis en vertrouwd Sirach en Elly hier al helemaal zijn. Ze weten de weg en zijn omringd door een actieve Nederlandse vriendengroep, die elkaar vrijlaat en helpt, precies zoals het moet. We zijn heel dankbaar dat we hier en in Valencia bij vrienden mochten verblijven en zo volop konden genieten van wat dit prachtige, zonnige, stoere, ruige land te bieden heeft. We gaan vast nog wel eens terug naar Spanje. Ik kan het in ieder geval iedereen aanbevelen en je kan ook met de auto, mocht je dat leuker vinden. Hasta la vista! Hola!

Ate S. Vegter, 6 mei 2022

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s