2532 Het is hier fantastisch!

We staan om half vier op en om kwart voor vier stappen we in een taxi naar de luchthaven. De chauffeur rijdt twee keer verkeerd. Ik leg mijn telefoon op mijn linkerknie zodat hij daar de route kan zien. Navigatie is nergens te bekennen. Op Valencia Airport sluiten we aan op een lange rij voor de security. Dat gaat hier wel wat sneller dan op Schiphol, maar bij mijn koffer stokt het. Mijn laptop moet eruit. We wachten nog even tot we kunnen boarden. Alle boarding passes zitten op mijn telefoon en inmiddels ben ik enigszins bedreven in het snel inpiepen. Ze vragen zowaar ook een blik op onze paspoorten en dan zijn we binnen. Onze QR-codes hebben ze nergens gevraagd. Wel dragen we overal in het openbaar vervoer een masker, ook nu op de terugvlucht. Stoere mannen die denken dat hun neus de dans kan ontspringen worden als kleine jongens terechtgewezen. We krijgen net als op de heenreis niets te eten van de Luftwaffe, maar ook daar is personeelsgebrek.

Op Schiphol is het nog heel erg druk en er hangen nu borden met excuses. Misschien is een salarisverhoging een beter idee. Wij hoeven niet alles voor een appel en een ei. Bij Vertrek 1 staan Sannie en Jean ons op te wachten met de witte zwaan en zo rijden we gezellig samen naar huis.

Het is heerlijk om weer thuis te zijn. Hoe leuk vakanties ook zijn, en deze was echt top, ik kan niet genoeg benadrukken hoe fijn het is om eigen baas te zijn en precies te weten waar alles staat. We doen de wassen en de tuin en gaan naar de markt en dan is alles bijna weer normaal. Ik koop een hengel en vang een visje voor Tommy. Ik haal kaas en een borreltas bij Zuid en het kan allemaal nog net buiten, maar ’s avonds is het frisser dan ik gewend ben.

We schrikken van het overlijden van Sis van Rossum en natuurlijk kiest Evert voor Maud, waarmee zijn boerenbestaan van z’n vrij in de hoogste versnelling gaat. Lief en Piep gaan naar bed en ik kijk nog wat degradatievoetbal. Dan ga ik ook naar mijn eigen bed. Ik heb in de vakantie gemiddeld 11.000 stappen per dag gelopen en ben drie kilo afgevallen.


Ate T. Vegter, 8 mei 2022

Advertentie

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s