2536 Kampioenen

Het zinderde zondag in Volendam in vijftig tinten oranje toen de Heen-en-Weer 10 werd binnengehaald. Zelden kwam een promotie na al die coronajaren zo gelegen. We zullen nog meer van ze genieten nu ook de grote clubs weer naar het beroemdste dorp van Nederland komen. Hulde en welkom in de Eredivisie.

AZ en PSV waren de pechvogels van het weekend. En woensdag is het AZ ook niet gelukt. Voorspellen is makkelijker dan winnen. Dat weet ook de trainer van PSV, die afgelopen zondag beweerde dat als er dit seizoen twee belangrijke beslissingen van de scheids anders waren uitgevallen, PSV bovenaan had gestaan.

Ja, zo lust ik er nog wel eentje, zou mijn goede vader zeggen. Als Feyenoord alle wedstrijden had gewonnen waren ze nu al kampioen geweest en had iedereen mooi het nakijken. Maar in het echt doet Feyenoord het helemaal niet slecht met een derde plek en een mooie finaleplaats in de Conference League. Op de Coolsingel en het Stadhuisplein stond het vorige week al zwart van de fans en 25 mei zal het weer als vanouds de Goalsingel worden.

En dan nog Ajax, arm Ajax, dat zo graag landskampioen wilde worden, dat zo prachtig en overtuigend speelde voor de kerst en dat na de winterstop alleen nog maar op miraculeuze wijze weet te ontsnappen in verder armetierige wedstrijden. Arme Ten Hag, die zo graag als grote winnaar naar Manchester was vertrokken. Ja, ze zijn nu kampioen geworden, maar de glans is eraf. En het is nog maar de vraag hoe het volgend jaar zal gaan met deze godenzonen. Als Feyenoord en PSV bij de les blijven grijpen ze direct hun kans en maken ze gebruik van de tijd die het nieuwe Ajax nodig zal hebben om op te bouwen, om zo de begeerde schaal te veroveren. En wat zou het mooi zijn als Volendam dan in de Eredivisie blijft en niet weer heengaat.

Ate V. Vegter, 12 mei 2022

Advertentie

1 Comment

  1. Arm Ajax ? Tuurlijk je refereert naar tweede seizoenshelft, en ja, echt het mee te maken was elke keer een Houdini achtige escape act maar chapeau, het is gelukt, met 45 Miljoen start kapitaal, de totale leegloop gaat beginnen, maar Ajax zal Ajax niet zijn als ze toch weer een goed team op de been kunnen brengen. Het was een stormachtig seizoen, met nog het Overmars gedoe er bij, maar begin langzamerhand toch bewondering te krijgen voor van de Sar die in ieder geval de voetbal kennis en het netwerk van Huntelaar, en Schreuder moet dat te doen zijn. En Volendam in de heen stand, dat zegt meer over niveau ( ver onder de maat ) van de Keukenkampioen divisie. !

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s