2539 S10 op 11

We hangen de slingers op voor onze verjaardagen volgende week. Het ziet er feestelijk uit en de buren vragen wie er jarig is. Wij, zeggen wij, volgende week, jullie zijn uitgenodigd. De zon klimt hoger en er komen zelfs een paar wolkjes op bezoek. We gaan naar de markt en de Dekamarkt en dan hebben we alles wel in huis. Ik lees nog wat in De acht bergen van Cognetti en Lief ontdoet onvermoeibaar het terras van onkruid. Alles is mooi op tijd klaar voor het bezoek van mijn zus en zwager.

Het is met familie altijd gezellig. Zo leuk om weer even te kletsen met degenen waarmee je de genen deelt. Zo vertrouwd en zoveel verleden. We krijgen een prachtig door Jan gemaakt schilderij van de gele lis aan de vesting. Mijn zus zegt dat als moeder nog geleefd had en ze alle tuinen van haar kinderen zou zien dat Laura dan met glans gewonnen zou hebben, wat natuurlijk een mooi compliment is, prachtig verwoord. We genieten van het mooie weer, de tuin en de borreltas van Zuid, die ik echt kan aanraden. Dan gaan ze naar huis en keert de rust weer.

Er sijpelen berichtjes binnen over het Songfestival: ‘Hoi piepeloi, hebben jullie zin samen naar het Songfestival te kijken,’ vraagt Jean en onmiddellijk komen de goede herinneringen op aan vorig jaar toen we ook samen keken in Haaksbergen. We antwoorden bevestigend en overleggen nog even over hier of daar. Het is leuk om zo’n langdradig programma in ieder geval samen te kijken en te genieten van elkaars commentaar. Als je alle zogenaamd spannende stiltes eruit knipt is het al een uur korter.

Hoogtepunt van de avond is de twaalf punten die Nederland van Italië krijgt, zodat we S10 nog één keer zien juichen in de green room. Op dat moment staan landen als VK, Spanje en Zweden bovenaan en staat onze favoriet Moldavië op de een-na-laatste plaats. S10 staat op 10. Dan klinkt de stem des volks. Moldavië wordt direct de top vijf ingeknald en S10tje krijgt er een tegenvallende 44 punten bij. Uiteindelijk zegeviert publiekslieveling Oekraïne. Vanmorgen lees ik dat Caroline van der Plas dat echt niet het beste liedje vindt. Zo blijkt maar weer dat ze er niets van begrijpt.

Ate Vegter, 15 mei 2022

Advertentie

2 Comments

  1. Het boek van Cognetti is verfilmd en komt binnenkort in de bioscoop uit. Was genomineerd voor een Gouden Palm in Cannes.
    Het Songfestival heb ik bekeken maar eerlijk gezegd vond ik er helemaal niets aan. Misschien was ik te moe, maar het blijft een schreeuwerig spektakel zonder redelijk veel inhoud. De Romeinen noemden dit vroeger ‘brood voor het volk’.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s