2544 Wandelen

Ik had al twee nachten slecht geslapen en ik voelde me beroerd. Ik deed een zelftest en was negatief. Ik moest naar het ziekenhuis om mijn derde radiumshot te halen, maar dat was geen punt, al deed de arts die mijn arts verving drie mislukte pogingen om te prikken, terwijl ze uitlegde dat de radium weliswaar in een loden kastje zat, maar dat dat helemaal niet nodig was omdat deze radium heel korte stralen had en voor de omgeving niet gevaarlijk was. Dat vond ik leuk om te weten, niet dat het ongevaarlijk was voor anderen, want dat wist ik wel, maar dat ze het in een loden omhulsel verpakten terwijl dat niet nodig was, daar hou ik van. Na haar derde mislukte poging haalde ze er een collega bij die mij al eerder prikte. Hij was rustig, zat niet te kleppen en zette het infuus in no time.

Afijn, omdat ik zo slecht geslapen had besloot ik gisteravond geen koffie te drinken en een extra wandelingetje te maken. Dat werkte uitstekend. Ik sliep beter dan ik in tijden geslapen had. Wel kwam ik tegen de ochtend in een bergachtig terrein terecht, waar we echt moesten klimmen. Het voelde alsof door deze lichamelijke inspanning de vermoeidheid uit mijn lijf kroop. Na uren lopen, maar ondertussen ook genietend van alle vergezichten, stond ik op een hoogvlakte waar een klein stadje was. Ik kende iedereen hier van vroeger.

Terug was aanzienlijk makkelijker want ik had al direct de glijbaan gezien, die eerst vrij stijl, maar daarna afvlakkend naar beneden ging. Ik ging douchen en trok mijn kleren weer aan: een trainingspak, een colbertje, nog een colbertje en een overjas. Ik zag eruit als een zwerver.

Anyway, wat moest ik hier nog? Ik liep naar de glijbaan, die onvindbaar bleek. Ik vroeg het aan iemand in een uniform, maar die zei dat hier nooit een glijbaan was geweest. Ik liep terug naar het stadje, wat nu een kale rotspartij bleek. Toen werd ik wakker. Ik voelde mij uitgerust en verkwikt en bedacht dat mijn droom te maken had met Het Zoutpad van Raynor Winn.

Ate Vegter, 20 mei 2022

Op de foto Raynor Winn en haar partner Moth

Advertentie

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s