2545 Tikje

Ik heb het op mijn manier heel druk die dag. Eerst verschoon ik het echtelijke bed. Daarna draai ik drie wassen en hang ze op in de tuin aan de mobiele droogmolen die ik eerst in het gat wurm. Ik heb eigenlijk geen geduld voor het ophangen van de was, maar als ik helemaal in het nu blijf en me concentreer op dit hemdje en deze knijper, dan gaat het wel.

Vervolgens los ik de filippine op en meestal ook nog een klein puzzeltje. Dan is het tijd om met mijn schoonmoeder de boodschappen te doen. Ik rij naar het Noordeinde, waar we eerst koffiedrinken en dan vertrekken we naar de Dekamarkt. Ik doe wat extra inkopen voor ons verjaarspartijtje op zaterdag en dat levert bij de kassa een flink bedrag op.

De rest van de dag heb ik niet zoveel te doen. Ik eet een boterhammetje, vang een visje voor Tommy en lees nog wat in Het Zoutpad van Raynor Winn. Het wordt steeds warmer en ik vlucht naar binnen om aan de zon te ontsnappen. Het is veel te warm voor mij, terwijl het mij vroeger niet warm genoeg kon zijn.

Ik moet nog een pakje wegbrengen in Broek. Ik hijs mezelf in de Volvo 240 en draai alle ramen open. Dat waait lekker door. Ik geef het pakje af bij het Broeker Huis, maak een praatje en ben weer weg. Ik moet over een bruggetje, waar net een tegenligger aankomt. Ik laat hem voorgaan, wijk net teveel uit en raak het hekje. Het is maar een klein tikje, maar de splinters springen op.  Even later blijkt mijn stadslicht aan gort.

Ik rij verder en zie opeens mijn moeder voor me die als jong meisje ook tegen een hekje reed met het Fordje van opa. Een dramatisch verhaal, want er zaten altijd kinderen op dat hekje. Toen gelukkig net niet. Mijn moeder vertelde het elke keer weer als haar grootste avontuur, maar ze heeft daarna nooit meer auto gereden. Ik denk dat ik dat nog wel even blijf doen.

Ate Vegter, 21 mei 2022

Advertentie

3 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s