2546 Feestje

Het regent de hele dag felicitaties op onze telefoons, wat de dag extra feestelijk maakt. Ik ben blij dat we na al die jaren eindelijk weer een echt feestje kunnen geven, maar het weer moet nog wel een beetje meewerken, zoals mijn goede, oude moeder zou zeggen. De hele week zijn de voorspellingen voor zaterdag matig, maar vrijdag ruimen een paar flinke onweersbuien alle zorgen op en zaterdagmorgen komt de zon in alle vroegte al een kijkje nemen of wij er ook zijn.

Lief maait het gras en ik doe het gemaaide gras in de daartoe door de gemeente verstrekte container. Ik heb woensdag al een ruime wijnbasis ingeslagen, wit en rosé, met en zonder alcohol. We lopen de stad in naar de markt, waar het al vroeg gezellig druk is, haring, brood en taart op de markt, kaas en worst bij Zuid op het Zuideinde.

Dan gaan we naar de Dekamarkt. Het is nog een heel lijstje, wat we bij aankomst vergeten blijken te hebben en daarom ga ik even later nog weer terug voor de cocktailprikkers en de koriander en de andere dingen die we vergeten zijn. Dan is alles klaar en begint het grote wachten. Je kunt eigenlijk niet zo gemakkelijk iets anders doen als alles klaar is en de eerste gasten op het punt staan te komen. Daar zijn ma en Jan. Ik zet koffie en Lief serveert taart. Een mooi begin.

De andere gasten druppelen op deze inmiddels zonnige zaterdag binnen en altijd is daar weer het moment dat alles tegelijk gebeurt en het feest in volle gang is. Het is een mooie mix van familie en vrienden van vroeger en nu en de verhalen lopen door de jaren heen verder en verder. Ondertussen zetten de kinderen binnen het hele huis op stelten met verstoppertje en andere spelletjes, waarbij er niets op zijn plaatst blijft en ze elkaar opsluiten in de meterkast om maar niet gevonden te worden. Ik moet vertrouwen hebben. Het komt altijd weet goed.

En ook vandaag loopt alles weer langzaam teneinde als een neerwaartse bergwandeling. Iedereen gaat naar huis en koken en eten en uiteindelijk blijven we over met Jean en Sandra, met wie we chinees gaan halen. Bij de chinees komen we nog delen van ons gezelschap tegen en ook Wilfred en Karen willen ons graag daar feliciteren. Het is een heuglijke dag. Out of our heads vanwege alle liefs en verwennerij.

Ate J. Vegter, 22 mei 2022

Advertentie

3 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s