2547 Korter

De feestdagen zijn voorbij. Het nieuwe jaar is begonnen. De tuin is klaar voor een nieuwe dag. Het gras is hersteld van niets. Er kwam bijna niemand op het gras, alleen de kinderen die gingen vissen. We hebben de drie vogelhuisje opgehangen. Het roodborstje bij de wijnstok, de koolmees hoog aan het huis en die ander aan de schutting, met mooie aanvliegroutes over de tuin, zodat onze lieve poezen het nakijken hebben. De zon heeft er zin in en maakt alles mooi.

Ik noem graag Out of our heads van jonge The Rolling Stones, de zelfgemaakte boekensteunen van Piep en alle boeken die daar tussen passen. Intrigerend is de bundel ZKV’s, zeer korte verhalen van A.L Snijders, die ik langdurig gevolgd heb in de VPRO-gids en die mij nu over zijn ovale brilletje aankijkt met een blik van: het kan wel. Doelloos kijken heet de bundel dus hij zal er niets mee bedoelen, maar je kan er ook betekenis inleggen.

Straks ga ik naar een begrafenis. Het is beter te gaan naar een huis van rouw dan naar een huis van feestgedruis, want dat is het einde van iedereen, zegt de Prediker. Dat wist mijn goede vader ook al.

Ate A.L. Vegter, 23 mei 2022

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s