2549 Ballet

Dat is toch al weer een hele coronacrisis geleden, dat ik in de Stadsschouwburg was, zoals ik het ITA nog graag noem. Ik parkeer bij  de Heinekenbrouwerij en loop het laatste stukje naar het Leidseplein. Heerlijk om weer in Amsterdam te zijn en de druk van de grote stad te voelen. Alles is anders en er is niets veranderd. Het Leidseplein is lelijker, kaler en veiliger geworden. De Heineken Hoek is gaan hemelen en de toiletten zijn gender neutraal geworden. Dat betekent dat er nu bij de oorspronkelijke vrouwen én de mannen een rij staat. Boven zijn de toiletten nog seksistisch.

We gaan met het uitclubje naar Sudden and Suspended, een voorstelling van NDT2, dat zijn de jonge dansers van het Nederlands Dans Theater. We zitten voor € 33,00 op de derde rij van het tweede balkon, een gezellig plekje.

Het zijn drie prachtige balletten. Het eerste is verontrustend en bedreigend in zijn schoonheid. De muziek is zo heftig, dat ik denk dat ik de enige ben die het mooi vind. Het tweede ballet is dromerig en meewiegend, alsof je daar voor altijd kan blijven. Het derde ballet is vrolijk, levendig, opgewekt, als een echte knallende finale. Heerlijk. Dan loop ik weer terug naar de Volvo en rij ik naar mijn Lief, die nog wakker is.

Ate L. Vegters, 25 mei 2022

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s