2551 Een zwart pak

‘Waarom draag je een pak? Je bent toch met pensioen?’ vragen mensen mij de laatste tijd nog wel eens, omdat ik de laatste tijd nog wel eens een pak draag. Het is geen moeilijke vraag. Ik draag graag pakken omdat ze lekker zitten en veel zakken in huis hebben.

Toen ik een paar jaar geleden teammanager was bij de gemeente Amsterdam droeg ik ook altijd graag pakken, in tegenstelling tot mijn mannelijke collega’s, die vaak een spijkerbroek en een versleten T-shirt droegen, misschien om aan te geven dat ze van deze tijd waren. De spijkerbroek is het meest overschatte kledingstuk van deze tijd. Iedereen draagt een spijkerbroek, terwijl een goeie spijkerbroek over het algemeen stug is en niet gemakkelijk zit. Veel mensen wassen hun jeans ook veel te vaak, waardoor ze nog stugger zijn. Een spijkerbroek moet je niet wassen. Alleen als het echt niet anders kan en dan nog alleen in koud water.

Een goed pak zit altijd lekker. Je brengt het af en toe naar de stomerij en that’s it. Een zwart pak vind ik het mooist, maar donkergrijs kan ook. Draag wat je lekker vindt, of je nou werkt of pensioneert.

Ate P. Vegter, 27 mei 2022

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s