2553 Een nieuwe bril

De vrouw vraagt vriendelijk of ze mij kan helpen of dat ik liever even wil rondkijken. Ik bevestig haar laatste voorstel, zoals ik iedereen in brillenwinkels afwimpel, zolang ik nog geen keuze gemaakt heb. Later vraag ik of ze de kortingsregels even kan uitleggen.

Ik wil een stevige, zwarte bril, mag ook iets eleganter en een elegante, doorzichtige bril, mag ook wat steviger. We hebben nu ruim vier opticiens bezocht. De stevige brillen zijn te zwaar en de lichte brillen zijn te iel of te vrouwelijk. Het moet daar precies tussenin. Ik wil geen nietszeggend montuur en ook geen prins Bernhard jr. look. Ik wil een montuur dat spreekt en dat luistert nauw. Deze wordt het niet.

De fase voor de aanschaf bevalt mij heel goed. Niets is erger dan straks een besluit genomen te hebben, je ogen te laten meten en dan maar te moeten afwachten of de monturen met glazen net zo lekker zitten als zonder. Meestal zie je kort nadat je een nieuwe bril voor het eerst op hebt het montuur dat je had moeten kopen op de neus van een ander. Leefde Hans van Dorssen nog maar.

Ate Vegter, 29 mei 2022

Advertentie

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s