2554 Levenskunst

Er zijn altijd van die gasten die menen te weten hoe het leven in elkaar zit en daar anderen mee lastigvallen. Ze schrijven er een boek over wat andere mensen dan weer hier in de buitenbieb stoppen. Dat is allemaal prima, totdat een vriend vraagt of ik precies dat boek voor hem wil meenemen.

Het gaat om Roman Krznaric, die ook al een boek heeft geschreven met de knarsetandende titel Empathie en die nu verrassende geschiedenissen in levenskunst heeft opgetekend onder de titel De Wonderbox. Verrassend is het zeker. Hij adviseert bijvoorbeeld langzamer te leven, je horloge af te toen, minder afspraken te maken, lange wandelingen te maken en ’s morgens vroeg eerst in de tuin te kijken of er nog wat nieuws bijgekomen is.

Daarnaast, ik sla maar een willekeurige bladzijde op, adviseert hij de zintuigen meer te gebruiken, maar niet zover te gaan dat je iemand begroet met: ‘Leuk je te ruiken!’, ook al ruik je hem duidelijk. Ook vindt hij het een heel goed idee om je creativiteit aan te spreken en te ontwikkelen. Kortom, een verrassend boek met uiterst originele ideeën, wat ik graag doorgeef aan wie het hebben wil. Het komt eraan!

Ate Vegter, 30 mei 2022

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s