2556 Ik ben niet bang

We lopen naar de Esso om een pakje op te halen, omdat die tegenwoordig doet wat Post NL nalaat. Wat is er mis met een postkantoor? Onderweg komen we langs de Grote Kerk en ik lees de grote spandoeken: XXL Boekenmarkt. Donders! Dat was ik glad vergeten! Op de terugweg gaan we naar binnen. Het is heerlijk om die hele grote ruimte te voelen, waar alles kan. Vorige week nog een begrafenis en nu een zee van boeken. Dit is het leven.

Waar te beginnen? Spannende boeken vind ik zonde van mijn tijd dus de helft kan ik overslaan, al pak ik er soms wel eentje mee. Bij de afdeling romans is het een kwestie van wat je toevallig tegenkomt. Ah! Daar ligt HHHH van Laurent Binet, een uitgelezen boek voor de buitenbieb. Dat moet een ander ook lezen. Ik heb nog steeds die gereformeerde zendingsdrift in mij. En Echo van Thomas Olde Heuvelt. Ik wil het laten liggen maar het sleept zich als een Echo achter mij aan. En nog een voor de buitenbieb: Ik ben niet bang van Niccolò Ammaniti, een van de mooiste boeken die ik las, Io non ho paura.

En dan de klapper van de dag: De Halfbroer van Nicolien Mizee, die kan echt zo goed schrijven. Het gaat helemaal nergens over en je ligt toch steeds in een deuk, zo kreukelig en verkrampt als zij in het leven staat. Een leven waarin alles misgaat en toch goed komt. In drie dagen uitgelezen. Tenslotte nog wat non-fictie: Liberaal Christendom, ervaren, denken, doen, onder redactie van Rick Benjamins c.s. Ik kan het niet laten liggen. Lief denkt dat ik het voor mijn zus koop, maar ik koop het voor mijzelf, als eerbetoon aan mijn vader, de grootste liberale christen aller tijden. Non nobis sed posteris.

Ate Vegter Dzn., 1 juni 2022

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s