2558 Aansluiting

Ik haal samen met mijn schoonmoeder de caravan op uit de winterstalling. Ik wil hem even uitproberen omdat we nu een andere Volvo hebben. Ik heb al nieuwe caravanspiegels gekocht, want de oude pasten niet. Afijn, we doen eerst de boodschappen en rijden daarna door naar Van Vlierden in Zuidoostbeemster, want daar hebben ze hem klaargezet.

We trekken hem voor het gemak iets naar voren en ik zet de Volvo er voor. Nu zie ik al dat we twee problemen hebben. De elektrische aansluiting past niet en zit bovendien in de weg. We koppelen aan zonder elektra en rijden voorzichtig naar de werkplaats.

Een vriendelijke monteur helpt ons met een koppelstukje en zegt dat hij er bij de komende servicebeurt een andere stekker opzet. Aan de auto komt hij niet. Zo kunnen we nog niet weg. Ik parkeer hem op een mooi plekje, breng Lina naar huis en rij naar Garage Monnickendam.

Ik leg uit wat er aan de hand is en Pieter stuurt een van de monteurs met mij mee. Die kijkt er naar en zegt: ‘Even gereedschap halen.’ Hij haalt wat gereedschap, schroeft alles los, draait het stopcontact naar de andere kant en zet alles weer vast. Ik sta versteld zo snel als het gaat.

Ik vraag Pieter wat hij van mij krijgt. Hij haalt z’n schouders op en zegt: ‘Doe maar vijf euro voor het potje van de jongens.’ Ik heb alleen een tientje in mijn portemonnee en geef hem dat. Opgetogen rij ik naar ma en laat haar het resultaat zien.

‘Is het nu al klaar? Ja, die jongens zijn vriendelijk, maar ze zijn ook heel snel.’ Ik knik bevestigend. Even later zijn we opnieuw onderweg. Nu past alles perfect. We rijden terug naar Monnickendam en vinden bij het joodse kerkhof een mooi plekje. Nu nog even kijken waar we heen gaan met de Pinksteren. Hulde aan het personeel van Garage Monnickendam!

Ate C. Vegter, 3 juni 2022

Advertentie

1 Comment

  1. Leuk dat je de vaklui apprecieert, en ook naar voren haalt met hulde.
    Fijn hè, dat er mensen zijn die van andere dingen verstand hebben. Een hele opluchting!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s