2575 Parasol

Een parasol gaat meestal maar een paar jaar mee. Maar laat ik bij het begin beginnen. We gaan vanmorgen gezellig samen naar Purmerend. Eerst de collectebus van het Rode Kruis wegbrengen. Ik heb 83 euro en een beetje opgehaald en maak nog even een praatje met de mevrouw die het geld telt en die ook 69 jaar oud blijkt. Echt een mooie leeftijd en ze is al helemaal bezig met hoe ze haar zeventigste verjaardag zal vieren.

Daarna naar Intratuin in Zuidoostbeemster, vlak na Van Vlierden, waar onze caravan staat. Een bezoekje aan een tuincentrum, meestal gaan we naar ’t Lokkemientje in Edam, is altijd heel ontspannend. Ik zwerf met het winkelwagentje achter Lief aan en beantwoord haar vragen: wil je wit of roze? Wat denk je, lavendel of kattenkruid of een vlinderstruik? Ik kijk graag even bij de oude knotwilgen en de appel- en perenbomen en zowaar zie ik daar ook nog een kersenboom. Een kersentuin… Ga je mee? Ja, ik kom eraan.

We kopen ook nog een pindakaaspothouder, maar de bijenkasten zijn hier toch niet zo mooi als in Edam. Hé hallo, ja, daar is Anouk! Ja, nee, ik wil geen zwembad in de tuin hoor, maar ik stond er even bij weg te dromen hoeveel werk dat is in verhouding tot het plezier wat je ervan hebt. Onze buurman heeft ook zo’n zwembad en die is er dan dagen druk mee.

We lopen nog even langs de wc en dan zijn we bij de parasols. Onze oude parasol is echt heel snel ter ziele gegaan en nu mogen we weer een nieuwe uitzoeken. We kiezen voor de prachtige kleur terra, die we allebei mooi vinden. We gaan naar de kassa en rekenen af. We lopen naar buiten en ik zie de auto staan, ook mooi terra, maar dan schrik ik wakker, want ik ben helemaal vergeten dat we geen station meer hebben, maar een sedan. Hoe krijgen we die lengte mee?

Gelukkig weet Lief dat er achterin een ski-luik zit, maar daar past hij zo niet in. Hij moet uit de doos. Ja hoor, doosloos glijdt hij gemakkelijk naar binnen. Nu nog even langs de Albert Heijn voor de gewone boodschappen en dan zijn we al weer thuis.

Ate Vegter, 20 juni 2022

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s