2577 Deadline

Zou het nog kunnen? Een vruchtbare kruising worden tussen F.B. Hotz en A.L. Snijders? Ik zat met die twee voorletters onbewust toch op het goede spoor, maar er moet nog een vleugje Louis Lehmann doorheen, ik bedoel L. Th. Lehmann. Waarom hebben alleen de Theodorussen onder ons het recht om de tweede letter van hun naam toe te voegen aan de eerste? Waarom heet hij niet gewoon L.T. Lehmann, zoals iedereen? Laat hij gewoon doen. Ik vrees dat het niks wordt met die mannen. Je kan je laten inspireren door grote schrijvers en kunstenaars, maar je kunt niet hun veredelde zaad een culturele eisprong laten maken, zoals zij dat zelf hebben gedaan in al hun grootheid. En waarom zou je het willen? Zij zijn geworden wie ze zijn.

Ik vrees dat er voor mij niets anders op zit dan ook te worden wie ik ben. Niemand is er in geïnteresseerd om mijzelf te worden en als niemand het doet, dan blijf alleen ikzelf over, want iemand moet het doen. Iedereen om mij heen ziet er vanaf. Ze willen alleen zichzelf zijn. Ik begrijp dat. Er blijft mij niets anders over. Ik moet alles in het werk stellen om mijzelf te worden. Het helpt wel dat ik al mijzelf ben en dat niemand anders die ambitie heeft. Dat maakt het niet zozeer gemakkelijker, maar wel eenvoudiger. De tijd is inmiddels beperkt, maar ook dat is een voordeel. Ik werk graag met een deadline.

Bovendien, om nog even terug te komen op Hotz, Lehmann en Snijders, ze zijn allemaal zo dood als een pier, dus ja, wat moet je dan nog? Snijders kan ik nog wel extra punten toekennen, want hij schreef onder pseudoniem. Daar heeft hij toch zijn best voor gedaan. In het echt heette hij Peter C. Müller, maar wie kende hem echt, behalve zijn dochter en zijn postbode? Ik weet het niet.

Vanmiddag las ik dat Robert Anker is overleden. Hij is al een paar jaar dood en dat wist ik ook wel, want ik hou dat een beetje bij, maar nu ik het weer las, wilde ik al zijn boeken wegdoen. Tot mij genoegen bleek dat ik zijn boeken al had weggeven aan de buitenbieb. Waarschijnlijk bij zijn eerste dood. Hij was bang voor verloedering.  Ja, dan begin je ook niks. Nu alleen ik nog.

Ate Ph. Vegter, 22 juni 2022

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s