2578 Vakantie

Omdat iedereen het over vakantie heeft en mooie beelden opstuurt vanuit alle windrichtingen heb ik besloten ook vakantie te nemen. Normaal gesproken ben ik met pensioen en kan ik min of meer doen wat ik wil. Ik heb alleen wat afspraken en hier en daar wat huishoudelijke taken, maar dat is allemaal goed te overzien. Nu ik met vakantie ben wordt dat allemaal anders. Geen gelanterfant, al slaap ik wel wat langer uit. Niet te lang want de rest van de familie werkt en schoolt gewoon door en die willen ’s morgens graag koffie, dus ik kan niet te lang dralen, maar het gevoel van een vakantiedag ontrolt zich in de tijd.

‘Hoe laat kom je uit school?’ vraag ik aan Piep. ‘Half drie,’ zegt ze. ‘Hm,’ zeg ik, ‘dan heb je nog een hele middag.’ Dan gaan ze de deur uit en begint de vakantie echt. Vandaag doe ik de boodschappen op de fiets. Het kan ook lopend, maar ik fiets graag en in de vakantie doe je dingen die je graag doet en waar je anders niet aan toekomt. Het valt me op dat de rekening van de supermarkt onaangenaam hoog is, terwijl ik niets bijzonders heb gekocht, maar ja, op vakantie ben je altijd wat duurder uit, dat weet iedereen.

Bij thuiskomst ruim ik alles op en open ik de tuindeuren. Ik zet de parasol uit bij wijze van tent en leg een stapeltje vakantieboeken klaar. Nu kan ik beginnen te lezen. Of zal ik eerst gaan vissen. Overdag vang ik bijna nooit wat, dus misschien is lezen fijner. Eerst nog maar een broodje. Het is prettig om in de vakantie van inval naar inval te leven.

Ik kijk hoe het met de boeren gaat, want je moet ook een beetje op de hoogte blijven wat er thuis in Nederland gebeurt, maar ze doen niet veel meer dan bij elkaar staan kletsen en dan is het alweer gedaan. In het voorbijgaan hoor ik de stem van Rail Away en ik haak aan bij de laatste coupé. Nu zit ik toch mooi op het eiland Man, met zicht op zeven koninkrijken: Engeland, Schotland, Wales, de hemel, de aarde, de zee en het eiland zelf. Even kijken hoe het met Piep is, die in de caravan zit. Misschien wil ze wel samen een ijsje halen bij de lange brug.

Ate Vegter, 23 juni 2022

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s