2582 O, Waterlooplein

Elke zaterdag gaan Piep en Dassie tekenen in Artis. Ze tekenen elke week andere dieren onder begeleiding van de tekenlerares die ook iets vertelt over de dieren. Aan het eind van de les mogen de kids iets vertellen over elkaars tekeningen. Ze hebben al heel wat mooie kunstwerken thuisgebracht.

Het vervoer is geregeld met de ouders van Dassie. We brengen ze om en om en deze week zijn wij aan de beurt. De les duurt van één uur tot half drie, dus we hebben anderhalf uur om ons over te geven aan de schoonheid van Amsterdam. Soms gaan we lunchen bij Café Koosje, soms maken we een wandeling om Artis heen en vandaag gaan we iets drinken op het Waterlooplein. Althans, dat is het plan.

We lopen langs het Wertheimpark, over de Nieuwe Herengracht naar de markt, die na een tijd van restauratie weer op volle sterkte draait. Heerlijk om hier even rond te struinen. Ik koop voor een tientje een spijkerbroek van Levi Strauss & Co. en Lief heeft voor mij een zomerbloesje gevonden van Robert Stock, met allemaal vrolijk gekleurde surfplanken. Alles gaat in een klein opvouwbaar tasje dat Lief uit haar handtas tovert. We kijken nog even bij de Vintage kiloshop en een winkeltje met tweedehands sportkleren. Ik zoek nog een jasje van Italia. Dan willen we iets drinken bij de Coffee Company, maar het is te druk en te luidruchtig. We lopen terug naar Artis waar we nog wat zullen drinken bij Café Koosje.

Dan gebeurt het. We zijn er bijna. Ik ben het tasje kwijt. Ik spreid mijn armen en vraag Lief: ‘Waar is de tas?’ Ze kijkt verstoord en ik vind het ook niet leuk. Ik zeg: ‘Ga jij maar vast wat drinken. Ik loop nog even terug.’ Ik loop terug naar het Waterlooplein en denk aan Het Zoutpad. Die gasten liepen ook heel veel elke dag en daar werden ze alleen maar fitter van. Ik check alle winkeltjes, maar de tas is nergens. Ik loop terug. Op de plek waar ik de tas miste ligt hij op de stoep. Ik pak hem op en loop naar Artis, waar Lief inmiddels ook is. Ze ziet de tas en steekt haar duim op. Ik vertel het verhaal. 12.035 stappen.

Ate A. Vegter, 27 juni 2022

Advertentie

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s