2587 Wethouders

We hebben een nieuwe coalitie in Waterland. Dat mag ook wel eens gezegd in tijden waarin alles lijkt te ontsporen wat niet geblokkeerd wordt. Het is niet fijn om verplicht stil te moeten staan bij de problemen van dit mooie land, maar het is wel mooi om vast te stellen dat er ongemerkt achter de schermen heel hard gewerkt is aan een nieuw akkoord voor de gemeente Waterland. Een vierkant coalitie mag ik wel zeggen met op de hoeken de vier torens van het schaakspel van Waterland Natuurlijk, VVD, PvdA en GroenLinks zonder spatie.

Ik had ze nooit bij elkaar gedacht maar het is fijn dat ze elkaar gevonden hebben. Kunnen we verder met de woningbouw. Er ligt genoeg plat en er staat genoeg leeg: Galgeriet, Garage Steur, de Verwondering, Vischrookerij Lange Ben en de oude kringloop in Broek. Fijn dat het nu allemaal binnen vier jaar geregeld is (grapje). En er zijn nog meer plannen voor goedkope en middeldure woningen. Middelduur is denk ik een woning die je als starter met anderhalf normaal salaris gemakkelijk kan betalen. Dat zou ik wensen tenminste. Wat ik te koop zie staan is mooi maar onbetaalbaar voor de absolute beginners. En iedereen wil toch de overstap maken van dansen en uitgaan naar een huis met je eigen airfryer en een tuin met een zitje. De betaalbaarheid van nieuwe woningen dient op voorhand gewaarborgd te zijn, speciaal voor ouderen en jongeren, zegt het nieuwe kwartet.

Dat is wel het voordeel van nieuwe wethouders, dat je weer van die kloeke taal hoort. Maar er is gelukkig ook veel vrije ruime voor ingewikkelde kwesties als windmolens, de milieustraat en de sporthal. Dat is allemaal nog niet afgetimmerd, want hier lopen de wensen uiteen en het is dan nog maar de vraag of je straks blij moet zijn wanneer zoiets wordt beslist met meerderheid van stemmen. Nou ja, laten we ze een kans geven en veel sterkte en wijsheid toewensen. En laten we in godsnaam beloven dat we niet de Bernhardbrug blokkeren als we het ergens niet mee eens zijn.

Ate Vegter, 2 juli 2022

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s