2588 Een gokje wagen

Je gelooft je ogen direct wanneer je het leest: oud-voetballers en andere bekende Nederlanders mogen niet meer worden ingezet voor gokreclames. Dat is goed nieuws. Dat zeg ik. En zo snel. Franc Weerwind heeft de wind eronder. Geen naamgrappen. Ik vond het sowieso al belachelijk dat gasten die het echt niet voor het geld hoeven te doen reclame maken voor zoiets dubieus als gokken, maar meer nog was ik verbaasd dat zoveel bekende Nederlanders dat ook echt deden. Het is toch een aanfluiting voor je goede naam.

Niet alleen voetballers, maar ook mensen die we kennen als serieus en begaan met het welzijn van andere mensen zwichten voor het grote geld wat uiteindelijk bij de gokverslaafde zelf vandaan moet komen. Ik zal geen namen noemen, want ik heb geen lust om een advocaat aan de deur te krijgen, maar ze vallen mij wel tegen door de mand, voor zover dat in een soepele beweging samengaat.

Heel fijn dat we daar nu van verlost zijn. Blijft wel een punt dat de gokreclames zelf nog lang niet verdwenen zijn. Dat lijkt me de volgende stap, want voor drank en sigaretten mag je ook geen reclame meer maken en ik hoor graag iemand die mij het verschil uitlegt. Volgens mij zitten ze bij de Jelinek en het Trimbos Instituut allemaal gezellig door elkaar in de praatgroepjes: ‘Wesley, ik zie dat jij iets met ons wil delen, wat speelt er jongen? Wil je een gokje wagen?’

Ate Vegter, 2 juli 2022

Advertentie

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s