2594 Jan Haring Race weekend

Jan Haring is de beroemde matroos bij de Watergeuzen waar in Monnickendam geen straat naar vernoemd is. Dat komt omdat hij uit Hoorn komt en niet uit Monnickendam. Maar wij hebben het Jan Haring Race Weekend, waar we nu middenin zitten. Er komen de mooiste schepen naar Monnickendam en er zal de lekkerste paling gerookt worden.

Gisteren was het al feest met een zeer geslaagde Zomermarkt. Ik dacht eerst dat het de Gouwzeemarkt was, maar een in rode overal gestoken marktmeester hielp mij aan de juiste benaming, die overigens ook overal stond aangekondigd. Maar ik denk bij kraampjes op het Noord- en Zuideinde altijd aan de Gouwzeemarkt omdat ik in een inmiddels grijs verleden daar eens een pak van Hugo Borst, nee Boss gekocht heb voor vijf euro. De zakken zaten nog dichtgenaaid, maar ach, wat is dat allemaal lang geleden. Laten we het over gisteren hebben.

Het was prachtig weer en een groot succes. Het was overal druk en gezellig en iedereen leek wel een kraampje voor de deur te hebben. Zo groots was de Zomermarkt nog nooit opgezet. Ook Vintage Brands had een ruime collectie in de sale en Lief zocht naar hartenlust, tot ze een heel mooi zachtroze topje had gevonden. Of ik het mooi vond. Het stond haar lief en beeldig. Even later scoorden we voor mij een grappig T-shirt met surfboards erop, wat helemaal mijn hobby is. Bij Lab Music Store vonden we echt vinyl van Eva Cassidy, een prachtige stem.

Ook JenS hadden een kraampje voor de deur. We mochten donderdag al zijn eerste zelfgebakken wafels voorproeven en ze waren overheerlijk. Ook het aangeboden speelgoed liep als een trein. Zo deed iedereen zijn best en werd het zonder enige moeite een heerlijke dag, tot besluit waarvan ik mij met de kinderen de prima patat van de automatiek op de haven uitstekend liet smaken. En dan is het weekend nog niet eens begonnen. Jongens, jongens, wat een feest. Kom allemaal maar naar Monnickendam.

Ate Vegter, 9 juli 2022

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s