2595 Jan Haring weekend

Toen was het avond geweest en het was morgen geweest: de tweede dag. Nu is de zaterdag van het Jan Haring Weekend altijd een beetje een uitglijer. De Zomermarkt is afgelopen en alle schepen zijn op zee om daar in hachelijke situaties voor een goede vangst te zorgen. En in de stad zou het dan een beetje stil vallen, zoals in het oog van de orkaan de rust heerst, maar gelukkig is daar het 18de Meezingfestival Waterland.

Voor ons is het ondertussen ook maar gewoon zaterdag. Lief werkt in de tuin en ik haal bij Zuid een stukje kaas. Daarna lezen we de krant bij een eenvoudige brunch. We moeten nog naar Volendam, want Piep gaat vanmiddag op kamp met het Kindersplashcafé van Huis aan het Water en ze heeft geen luchtbed. We omzeilen de drukte en doen daar ook meteen de boodschappen.

Maar er is geen ontsnappen aan, want we komen weer terug. Op het moment dat ik de Volvo parkeer op de Beestenmarkt hoor van het Weeshuis de laatste regels van Het kleine café aan de haven en wanneer het lied afgelopen is hoor ik in de stilte in de verte hetzelfde lied opklinken vanaf de Middendam. Dan loop ik naar de Vermaning, waar helaas een ander lied klinkt, maar ja, je kan niet alles hebben. Ik loop nu het langste jurylid van vandaag tegen het lijf die de ijdele taak heeft het goeiste koor van de dag te kiezen. Zo heeft de een het gemakkelijk terwijl de ander zich voortsleept onder zware verantwoordelijkheden.

Maar hij vertelt ons ook over het off-beat blues festival op het Lutherveld vanaf een uur of acht. En zo vermaken we ons de hele dag met levende muziek en gezelligheid en zien we onze kleine stad bijna barsten van het muzikaal talent.

Ate Vegter, 10 juli 2022

De winnaar: het Nieuwendammer Shantykoor
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s