2596 Jan Haring (slot)

En dan is het zondag. Met gemak de drukste zondag van het jaar sinds jaren en zo is het goed. We missen onze kleine Piep, want die is op kamp. Ik mag haar om half twee weer ophalen. Maar eerst krijgen we om elf uur hoog bezoek van neef Niels met drie fietsvrienden. De hele steeg staat vol racefietsen en in de tuin klinken hun verhalen en hun vrolijke lach. Ik zet koffie en water op tafel met Bastognekoeken. Ze komen uit Leiden en fietsen een rondje door Holland van 200+ km. Dat vind ik met de Volvo al een heel end. Na een kwartiertje gaan ze weer verder.

Ik loop een rondje door de stad om de sfeer te proeven. Die is hartelijk en feestelijk met jongensachtig bravoure en het is fijn dat er zoveel mensen zijn. Om kwart over een komen Koene en Truus op bezoek, mijn oudste broer en zijn vrouw. De sfeer is hartelijk en vertrouwelijk en we praten over alles wat er speelt de laatste dagen en als je wat ouder wordt dan is dat steeds meer en ook je verleden wordt langer.

Ik haal Piep op van Huis aan het Water waar ze geslapen heeft. Ze is moe en heeft het heel leuk gehad en bij terugkomst is mijn parkeerplekje nog vrij. De rest van de middag gaat eigenlijk alles vanzelf en dan wil ik nog een keer een loopje maken over de haven. Het lijkt nu nog wel drukker en de sfeer nog biervriendschappelijker en losser. Ik lees later dat Daniel Zuiderwind het palingroken gewonnen heeft. Gefeliciteerd!

We kijken naar de tour en we zien Djokovic winnen van Kyrgios en Frankrijk magistraal Italië in de pan hakken. Piep wil graag met haar vriendinnen zo lang mogelijk in de stad rondhangen, maar komt toch keurig op tijd naar huis omdat ze zo moe is en zo komt alles goed op deze prachtige dag. En nu maandag.
Fijne dag!

Ate Vegter, 11 juli 2022

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s