2609 Afscheid en begin

Vandaag nemen we afscheid van de Hoog Sauerland Kreis met zijn HSK nummerborden en zijn glooiende graanvelden. Vandaag nemen we afscheid van deze terassencamping met zijn meertje, waar je zo heerlijk kunt zwemmen en spelevaren. Vandaag nemen we afscheid van Bömighausen met zijn vakwerkhuizen, de dichtstbijzijnde plaats op de kaart, waardoor we het altijd de laatste paar kilometer zelf moesten uitzoeken en het avontuur toch nog bijna in ons zo rustige vakantieritme kroop.

Vandaag nemen we afscheid van de 34 graden en het onweer wat we allebei goed doorstaan hebben, maar dat nog altijd op de loer ligt om ons elders te verrassen. Vandaag nemen we afscheid van de lokale koetjes en kalfjes, de limousins en de zwartbonte, maar met name van de twee die midden op de weg stonden en ons naar huis brachten.

Vandaag nemen we afscheid van Heleen van Royen met haar gelukkige huisvrouw, die we hier achterlaten in de bibliotheek van de camping tussen haar Duitse vriendjes en vriendinnetjes, voor de gelukkige huisman die haar zal vinden en lezen. We zullen een beetje rouwen om alles wat we hier achterlaten zoals we dat van haar en haar shrink geleerd hebben. Vandaag gaan we naar camping Altschmiede in Bollendorf.

We laten alles los wat ons hier bond en beginnen de nieuwe dag met inpakken en wegwezen. Inpakken van half 8 tot half elf en sturen van half elf tot kwart over vier. Dan duikt de Volvo een bospad in langs de rivier, aan het eind waarvan de ingang onzer bestemming. Ik meld me bij de receptie. In ruil voor onze reservering krijg ik een zakje voor biologisch afval, een gele zak voor plastic afval en drie armbandjes voor het zwembad. Een plattegrond van de camping pak ik van het stapeltje. Als ik terug naar de auto ga zal iemand ons naar onze plek brengen. Even later komt Willie aanfietsen, een kleine, goedlachse zeventiger die drie auto’s tegelijk placeert, ons als laatste. Wij krijgen zijn uitgebreide uitleg over water, stroom en bakker. Even later haal ik bij de receptie een verlengsnoer voor de elektriciteit à 30 euro borg. Dan drinken we een biertje op de goede aanloop.

Ate Vegter, 24 juli 2022

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s