2612 Een actieve dag

We staan hier elke dag rond acht uur op en dan beginnen we met een kopje koffie. Zo ook vandaag, want niets vind ik zo prettig als vaste rituelen. Het heeft dagen geduurd voordat ik eraan gewend was dat ik na het koffiezetten de poezen geen eten hoefde te geven en een keer zette ik bijna kattenvoer op het boodschappenlijstje. Maar goed.

Ik schrijf mijn stukje en loop naar de wifi-plek. Dat is bij de receptie, ongeveer zeven minuten lopen, volgens Lief. Zo komen we elke dag wel aan onze tienduizend. De wifi ligt plat. Ik loop weer terug. We ontbijten. Lief heeft inmiddels haar baantjes gezwommen. Na het ontbijt knal ik alsnog mijn stukje. Nu gaat het goed. Ik doe vandaag wat rustig aan. Het wordt immers een actieve dag. Zo heb ik ook wat tijd om te lezen in Aleksandra van Lisa Weeda, een roman over een familiegeschiedenis in Oekraïne. Prachtig en zeer aangrijpend.

Vandaag staat een wandeling op het programma. Lief heeft een mooie route uitgezocht van 40 minuten. Dat is prima, want in de praktijk loop je altijd langer dan gepland. Probleem is hier wel dat er nauwelijks internet is maar de TomTom doet het prima en zo rijden we even later naar de wandelroute. Het is de Teufelsschlucht, de duivelskloof. Het is een mooi bos waar we lopen, maar het is kennelijk een populair uitje voor gezinnen met kinderen en zo hoor ik overal om mij heen vaders aan hun 3 à 4 jonge kinderen onder de tien uitleggen waar we precies zijn. Dat scheelt een hoop leeswerk en zo weet je ook dat je vóórzichtig moet zijn. Iedereen verdwijnt al lopend langzaam in een diepe ravijn en wij gaan er moedig achteraan. Het is de moeite waard, al wijken we nu wel af van onze oorspronkelijke wandelroute, maar wat geeft het. Het is vakantie. Dan klimmen we weer terug en belanden we na een uur en twintig minuten lopen weer bij de Volvo.

We doen nog wat boodschappen en dan zijn we terug op het kampement. We eten pasta met spekjes en een groentesalade en doen het verder rustig aan, het was immers een actieve dag, met in totaal 11.472 stappen op de teller.

Ate Vegter, 27 juli 2022

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s