2615 Trier

We zijn naar Trier geweest. Het prachtige Trier, geboorteplaats van Karl Marx en daarmee bakermat van het teloorgegane communisme, wat je nog kunt zien aan de Karl Marx Strasse en dito Platz. Overigens denk ik dat wanneer Karl Heinrich had geheten zoals zijn vader, of Friedrich zoals zijn vriend, dat er dan van dat hele Marxisme niks terechtgekomen was, maar Karl Marx bekt nu eenmaal lekker en dat heeft de verspreiding van Das Kapital enorm geholpen.

Goed. We gaan naar Trier. Je merkt dat Trier helemaal diep in het dal ligt, want de weg ernaartoe daalt kilometers lang flink, waarbij je in zijn drie net te hard en in zijn twee net te langzaam gaat. Aan de remlichten zie je dat ook voorgangers hiermee worstelen, maar uiteindelijk rijden we het fraaie centrum binnen en stallen we onze Volvo in een parkeergarage.

In het ochtendlicht maken we eerst een wandeling in deze stad met genoeg historische gebeurtenissen die hier hebben plaatsgevonden in fraaie gebouwen. Het lijkt erop dat Trier ook zo mooi is omdat het zo lang Frans is gebleven, maar laat ze dat hier maar niet horen, Donnerwetter!

We lopen een groot winkelcentrum binnen en we hoeven niet te zoeken naar een gelegenheid om te lunchen: falafel, sushi, ramen, krokante kip of eend en gewoon lekker op zijn Frans of Duits: Kartoffelstampf mit Salat, ik kan hier wel een week eten zonder me te vervelen. Ik kies vandaag voor de krokante kip, maar dan moeten we ook verder, want Trier is de stad om te winkelen.

Ik heb niet het idee dat Trier ooit gebombardeerd is. Het centrum is nog vrijwel helemaal intact, maar toch vind je er alle moderne zaken als Zara, Footlocker, H&M, McDonald’s en zelfs C&A, waar Piep een blauw jurkje en een roze haarklem uit het assortiment tevoorschijn tovert en afrekent bij de kassa. Tegen het einde van de middag drinken we nog wat en dan gaan we weer naar huis, want zo noemen we onze caravan nu al.

Ate Vegter, 30 juli 2022

Advertentie

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s