2618 douchen

ik dacht dat douchemuntjes wel zo’n beetje uit de tijd waren. ik kan ze mij van recente vorige vakanties eigenlijk niet herinneren, maar hier zijn ze nog bon ton. in onze eerste week koop ik tien muntjes voor een tientje. het blijken tot mijn verrassing gewoon 1 euromunten. in de tweede week betalen we ook 1 euro per muntje, maar het zijn wel echte nietswaardige douchemuntjes. we houden er aan het eind van de week een over, waar we een euro voor terugkrijgen. die tweede camping is trouwens de meest op geld beluste onderneming. voor een elektriciteitskabel moet ik dertig euro borg betalen. dat was op de eerste nog gratis.

voor het invriezen van koelelementen, waar ik geen gebruik van maak want we hebben een prima koelkast en dito koelbox, vragen ze godbetert twintig cent! je kan daar alleen vanaf vijftig euro met je bankpas of telefoon betalen. volgens mij mogen ze kleinere betalingen niet weigeren, maar ik weet niet hoe dat juridisch zit. ik zie het ook bij sommige restaurants: bancontact vanaf 50 euro. ik reken de kano’s af met mijn telefoon, 35 euro. op deze camping in aywaille kun je überhapt alleen met cash betalen, maar de aanwezigheid van de op haar quad rondrijdende marie maakt veel goed.

de doucheruimte is prima, maar niet overdreven groot. ik mis altijd een ruimte met een mooi droog matje, maar dat is kennelijk teveel gevraagd. de douchemuntjes kosten hier 1,50. daarvoor krijg je een straal die precies de juiste temperatuur heeft, dat vind ik wel knap, maar die je niet kunt bijregelen. geen knoppen whatsoever. het is wel een fijne douche, maar hij duurt voor mij veel te lang. getraind als ik inmiddels ben om korter te douchen had ik hier wel twee keer kunnen gaan. het is ook vervelend omdat alles nog natspettert terwijl je je afdroogt en aankleedt en de bezuinigende werking van de muntjes werkt zo averechts.

op de eerste camping kon je op de muntautomaat zien hoeveel liter je nog had en je kon hem ook stopzetten. dat is al beter, maar ik denk dat ze nog beter de prijs per persoon per nacht met een euro kunnen verhogen en het douchen gratis maken. dat vindt iedereen prettig en het levert meer geld op, maar niemand vraagt mij ooit iets, terwijl ik heel goede ideeën heb. inmiddels regent het zo hard dat je ook buiten kunt douchen. vanmiddag gaan we naar het chateau de logne in vieuxville, op een steenworp van hier. het is een kasteel van karel v, een ruïne boven op een berg, waardoor we in een enorme klimpartij terechtkomen, hetgeen mijn stemming niet ten goede komt. wel een prachtig uitzicht. nu is het alweer droog en zonnig.

ate vegter, 2 augustus 2022

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s