2619 Luik

Het is 21 over acht en het is aangenaam stil op de camping. De wind ligt plat en de zon staat net op en wij zitten daar zo’n beetje tussenin. Heel in de verte hoor ik een camion, maar ik moet echt mijn best doen om hem te horen. Lief heeft net haar koffie gekregen en Piep slaapt nog haar zoete dromen in het bovenste bed, want ze wil niet altijd in het tentje slapen en dat hoeft ook niet.

Gisteren zijn we in Luik geweest, vanuit Nederland de eerste echt Franstalige stad is en vanuit België de laatste. Echt altijd het begin of einde van onze vakantie. We zijn hier vaak geweest want in de beginjaren gingen we vaak naar de Ardennen op vakantie, omdat het goed in één keer te doen is en Franstalig. De laatste keer dat we er waren wilden we op weg naar huis even een hapje eten in Luik, maar we konden de toen nog knalrode Volvo station met caravan nergens kwijt en zijn we doorgereden naar de eerste MacDonald’s in Nederland, waar het barstte van de vakantiecombinaties. Ook dat gaat overmorgen op de terugweg op Pieps verjaardag onze eerste stop worden. Ze verheugt zich er nu al op.

Luik is een fantastische stad om te rijden. Het is rommelig, de wegen zijn absurd slecht, er zijn overal opbrekingen en het is onoverzichtelijk. Het is een godswonder dat Tom de weg weet en ik hoef hem alleen maar te volgen, wat een sport op zich is. We parkeren in Denis, vlak bij een groot winkelcentrum, wat we eerst afwerken om vervolgens de oude stad in te gaan.

Kleding en schoenen zijn bij de dames populair, wat het tempo er wel een beetje uithaalt maar daarvoor ga je ook naar de stad. Toevallig komen we ook de hyperhippe brillenwinkel van Polette tegen waar we even aangenaam in de wereld van het moderne kijken duiken en een fraai montuurtje uitzoeken. Dan lunchen we op de Place Cathedrale met een typisch Belgische fish & chips en doen we na de lunch alleen nog Bershka en Zara, een snoepwinkel en een paar schoenenwinkels. Tussendoor even de boodschappen voor het avondeten en dat was dan Luik. Toujours une ville très agréable.

Ate Vegter, 3 augustus 2022, 58 over acht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s