2627 Thuis

Zo na de vakantie kan ik er altijd enorm van genieten om weer thuis te zijn. Ik besef dat niet altijd zo, maar een eigen huis, een plek onder de zon en dat hele kleine stukje aarde wat dan toevallig onze tuin is, ik kan er meer dan ooit van genieten. Toen we zestien jaar geleden dit huis in Monnickendam kochten heb ik vaak ’s nachts in de tuin gestaan, terwijl ik naar de sterrenhemel keek, alleen maar om tot mij door te laten dringen dat dit mooie kleine stukje grond helemaal van ons was. Ik vond het een heerlijk nieuw gevoel en ik kon ook elke keer wel voelen hoe rijk we hiermee waren. Het huis was natuurlijk van de bank, maar dat heeft met romantiek dan weer niets te maken.

Het is heerlijk om weer in je eigen bed te slapen. Het is heerlijk om weer gewoon te weten waar alles staat. Niet dat het daar dan ook altijd staat, want Lief heeft nog wel eens de neiging om plotselinge verbeteringen aan te brengen in ons leven, maar dan hoef ik het maar even te vragen en dan weet ik het weer. Het is heerlijk om zo naar buiten te lopen en me aanwezig te weten in een vertrouwde omgeving, waar ik me helemaal thuis voel.

Het is ook fijn dat er voor ons huis en de poezen en de planten zo goed gezorgd is. Dank aan onze oppas natuurlijk en het is mooi om te zien dat de tuin wel geëxplodeerd lijkt. Waar zijn de kale plekken in het gras? Het is groener dan ooit. Ja, ons eigen gras is echt groener dan dat van de buren, in weerwil van het spreekwoord. Maar het mooiste is toch nog altijd dat de buitenbieb het zo goed gedaan heeft. Mijn lieve kleine boekenkastje, waar de mensen boeken halen en brengen staat er na drie weken opgeruimd en goed verzorgd bij, met ook voor mij weer nieuwe boeken. Het blijft een feest om zo mijn leeshonger met anderen te delen.

Ate Vegter, 11 augustus 2022

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s