2631 regen na zonneschijn

Het regent. Dat mag ook wel eens in de krant. Gisteren was ik op het Hemmeland en toen leek het ook te regenen. Het water spatte op, maar het bleek toch een luchtspiegeling, veroorzaakt door de trillende hitte. Een fata morgana, zoals Kapitein Haddock ze ook wel zag. Ik wist natuurlijk wel beter en draaide mij om waar ik er nog een zag, zo heet was het, 33 graden. Het leek er zelfs op dat in deze luchtspiegeling ook echt kinderen gingen zwemmen. En hoe ik ook knipperde met mijn ogen en hoe ik ook in mijn arm kneep, ik heb er nog blauwe plekken van, hij ging niet weg. Toen liep ik er op af, want in alle stripboeken die ik gelezen heb verdwijnen ze dan als sneeuw voor de zon. Het bleek de Gouwzee zelf te zijn. Ik had mij weer eens laten verlakken.

Het regent. De tuin haalt opgelucht adem. Ik haal nog gauw de kussens naar binnen en voel daardoor de verse druppels in mijn nek. Heerlijk. Jammer dat er op de stoelen op de steiger geen kussens liggen anders had ik het natte gras aan mijn voeten kunnen voelen, wat ook zo heerlijk is als je de tuin aan het besproeien bent en je moet er toch nog even langs omdat je wat vergeten bent. Ja maar Ate, je kan toch ook zomaar naar buiten lopen en het gras op en daar blijven staan en genieten van de regen en je natte voeten. Er hoeft toch niet overal een noodzaak voor te zijn. Ja lezer, dat zou wel kunnen, maar zo zit ik niet in elkaar. Ik doe niets zomaar voor de lol. Ik wil nu wel even naar buiten lopen omdat je het vraagt, maar dan is er al een vraag en is het al niet spontaan meer.

Het was heerlijk, want het is nu al opgevreten door de verleden tijd. Met name de stap vanaf het terras in het natte gras is lekker. Ik liep langzaam, terwijl het best wel behoorlijk regent, ik liep door naar de steiger waar ik altijd zit te vissen en waar twee stoelen en een parasol staan. Er is geen mooier geluid dan regen op een parasol. Daar kan een plu niet aan tippen. Toen ik weer terugliep wist ik dat de ervaring voorbij was. Nu moest ik nog met mijn natte voeten terug in mijn slippers.

Het rommelt op de achtergrond. Ik hoor de regen vallen in de tuin. Ik voel de gevallen regen nog op mijn armen en in mijn nek en ik zie wazige plekken op mijn brillenglazen. Mijn schouders voelen het natst. Afijn, bedankt voor de tip. Fijne dag verder. Geniet ervan. Hij is zo voorbij. Daar dendert een klap.

Ate Vegter, 15 augustus 2022

Advertentie

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s