2635 Stille dag

Ik doe de tuindeuren open. De stilte van de morgen glijdt vanuit de tuin naar binnen. Zo over het grasveld, vlak langs de tuintafel tussen de pizzaoven en de parasol door zoeft-ie naar binnen. Het is hartstikke stil. In de stilte een enkel vogeltje dat het rijk voor zich alleen heeft. Dan nog meer vogels, waarvan ik nu pas door heb dat ze er zijn, omdat ze maar af en toe een kik geven. Net als de Bernhardlaan, die hoor je ook lang niet altijd, maar soms weet je opeens dat-ie er nog ligt op het moment dat er heel in de verte een vaag gerucht de aanwezigheid van verkeer verraadt.

Nu hoog in de lucht een vliegtuig. Ik hou van vliegtuigen, zeker van de eerste kleine vliegtuigjes in de zomer, maar dit is gewoon een lijnvlucht naar Schiphol. Ik had ooit een appje waarop je alle vluchten kon volgen. Als je het betreffende vliegtuig dan aanklikte kon je precies zien waar hij vandaan kwam en waar hij heen ging en hoe hard en hoe hoog hij vloog. Ik heb die app er weer afgegooid want ik werd er helemaal gek van. Kon geen vliegtuig meer in alle rust laten passeren. Moest iedere keer kijken hoe of wat en was dan helemaal blij als het een vlucht was van of naar een bestemming waar ik ooit ook wel eens geweest was. Ik kon die onzin er echt niet bij hebben. Dat zei mijn moeder vroeger als er nieuwe ontwikkelingen in het leven waren die haar niet goed bevielen: Dat kan ik er nu echt niet bij hebben.

Nu kan ik al die gasten weer gewoon over laten vliegen zonder er al te veel aandacht aan te besteden, al word ik er nog steeds vrolijk van en stel ik mij ook vaak voor hoe ze daar boven in de lucht net zitten te eten. O nee, ze zijn nog niet zover of ze zijn alles al aan het opruimen, want ze zijn dicht bij Schiphol, coming or going. Afijn, ik zal er niet te veel over uitweiden. Het is hier mooi stil en er slaat een vogel piepjes door de lucht. Ik weet nooit wat wie is, maar als ik zeg dat het klinkt als tji tji tji tji tji tji tji dan zijn er vast wel een paar vogelogen die weten wat hier momenteel zit te tjilpen. Het is nu nog een rustige dag, maar daar zal wel gauw verandering in komen, deze vrijdag.

Ate Vegter, 19 augustus 2022

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s