2644 Mooie verhalen

We zijn bij de kringloopwinkel in Volendam. Dat is een hele tijd geleden en het is bijna leuk om er weer te zijn. Lief scoort drie Donald Duck albums en een paar prachtige hoge hakken. Ze loopt zelden of nooit op hakken, maar deze lopen heel lekker en het is verrassend hoeveel lengte ze ermee wint. Ik heb ook geluk en ga uiteindelijk met zeven boeken de deur uit: De Ontsnapping en De hartsvriendin van Heleen van Royen, ik ben sinds haar verhaal in Zonnegloren echt een fan van haar geworden, zo lekker als ze schrijft. Verder Gewoon Mies van Mies Bouwman omdat ik voor een belangrijk deel in het verleden leef. En voor de buitenbieb een paar van mijn favorieten: De eenzaamheid van de priemgetallen van Paolo Giordano, Ik ben niet bang van Niccolo Amaniti, Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer en één van de grote favorieten uit mijn middelbare-schooltijd, De geverfde vogel van Jerzy Kosinski. Ik ben heel benieuwd hoe lang die in de bieb blijft staan, want wie kent hem nog en wie wil hem nog lezen? Altijd maar vragen zonder antwoord. We wachten het rustig af. Tot slot heb ik als kassakoopjes nog de Atlas van de Nederlandse Taal meegenomen van Johan de Caluwe c.s. en The world book of happiness, een studie over geluk, in het Nederlands onder redactie van Leo Bormans uitgegeven onder de spraakmakende titel Geluk.

Daarna gaan we boodschappen doen bij Albert Heijn, die de muntjes van de winkelwagentjes heeft afgeschaft en waar je zo lekker alles op je eigen telefoon kan scannen. We doen een groentepakket met aanvullingen en dan rijden we weer tevreden naar huis, ook omdat het zo fijn is dat het niet meer zo warm is. We nodigen Bertha uit voor het avondeten, die binnenkort vertrekt naar Budapest.

Later op de avond druppelen de vakantiegangers weer binnen en we zijn blij dat bijna iedereen nu weer thuis is en besteden de rest van de avond aan het uitwisselen van verhalen, zoals dat gaat na verre reizen. Tevreden met zo’n mooie dag laten we ons overmeesteren door de slaap, maar niet voordat we in bed liggen.

Ate Vegter, 28 augustus 2022

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s