2647 Groot

We zijn in Luik. We zijn in Luik aan het winkelen. We zijn in Luik aan het winkelen en opeens zien we een hele hippe winkel. Zomaar tussen alle andere winkels zien we in Luik plotseling een hele hippe winkel. Je ziet onmiddellijk dat het een hele hippe winkel is. Je ziet het aan twee dingen. Je ziet het aan de inrichting, strak en minimalistisch en je ziet het aan de mensen, jong, strak en modern, net als wijzelf.

We lopen er als vanzelfsprekend naar binnen, zonder dat we weten wat voor winkel het is. Ik denk eerder dat het galerie is, eerlijk gezegd. Daar lijkt het nog het meest op. Niets is minder waar. Het is een brillenwinkel. Het is een brillenwinkel van Polette, waar we al eerder over gehoord hebben en waar ik naartoe wil in Amsterdam en waar we nu door goeie genade naartoe geleid zijn in Luik.

Ik kijk mijn ogen uit, wat een leuke brillen! En wat hip! Ik zoek naar de grootste. Wat groot! Ik pas er een paar en Lief maakt een foto van de bril en de informatie op de bril. Het is hier te druk om verder iets uit te richten en we winkelen weer verder.

Thuis zoek ik de website op en laat ik mij leiden door het bestelproces: deze bril, met deze glazen volgens dit recept, multifocaal, meekleurend, extra dun. Ik meet de pupilafstand en druk op verzend. Ik betaal 250 euro en wacht af. Een paar weken later wordt de belachelijk grote bril bezorgd. Ik zet hem op. Wow! Haarscherp. Je moet altijd even wennen aan een nieuwe bril en dat is in dit geval niet anders. En wat is hij groot! Precies wat ik wil! Rustig. Het is maar een bril.

Het thema groot wordt gisteren opnieuw aangeraakt, wanneer ik zomaar de grootste vis ooit vang. Een brasem van tussen de 30 en 40 centimeter. Met het schepnet haal ik hem op de kant, anders telt het niet. We maken een foto en daarna zet ik hem weer terug. Langzaam glijdt hij het water in en verdwijnt hij in zijn element. Voorbij. Groot.

Ate Vegter, 31 augustus 2022

3 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s