2650 De Rommelmarkt

Na twee jaar coronastilte mag het weer, de jaarlijkse rommelmarkt van Monnickendam. Drie jaar geleden was de laatste, toen we nog geen idee hadden wat ons boven het hoofd hing. Nu hebben we zoveel troep verzameld dat het zeker weten een groot succes gaat worden. Met deze hoge verwachtingen zet ik mijn eigen teleurstelling al stevig in de steigers, het kan heel goed dat ik niets van mijn gading vind zaterdag, maar dat lijkt mij toch behoorlijk onwaarschijnlijk. Zonder hoop geen rommel, dat weet iedereen.

Afgelopen zaterdag was de grote ophaaldag. De hele stad staat  in de vroege ochtend vol bruikbare spullen en tegen twaalf uur is het meeste al verdwenen. De organisatie van de rommelmarkt kun je rustig efficiënt noemen. Iedereen weet wat hij doet. De hele week zijn de vrijwilligers van de Opstandingskerk al bezig om alles op zijn plek te krijgen. Ze overleggen en verdelen de taken naar ieders expertise en ervaring. De koffie is lekker. Ze lopen gehaast en gedreven heen en weer. Ze weten wat ze doen, want sommigen doen dit al jaren, al zijn er ook elk jaar nieuwe jonge vrijwilligers welkom, want ook hier zie je de vergrijzing als een teken van de tijd rondgaan. Maar goed, het is gezellig en ze hebben er zin in en het is nog heel veel werk om al die gulle gaven te beoordelen en te sorteren, ja ook beoordelen want niet alles is goed genoeg en de afvalcontainer heeft altijd honger.

Vandaag is het zover. Om stipt negen uur gaan de hekken open en ik weet nu al dat Lief daar met honderden andere koopjesjagers trappelend van ongeduld klaarstaat om klokslag negen uur het terrein te bestormen, op jacht naar een mooi krukje voor bij de secretaire op de slaapkamer. Ik begin meestal bij de elektronica en zwerf dan door naar de boeken en de platen. We hebben niets nodig, maar soms loop je ergens tegenaan. Dat is het aardige van de rommelmarkt. Je weet het niet van te voren, maar er gebeurt altijd wat.

Ate Vegter, 3 september 2022

Advertentie

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s