2652 Ikea Kallax

Zaterdag gaan we na de rommelmarkt naar Ikea. Een bezoekje aan Ikea verloopt tegenwoordig sneller dan vroeger, toen we de hele winkel door sjouwden en met een te volle wagen bij het magazijn arriveerden waar we onze eigenlijke belangstelling inlaadden, waarna we met de Family-pas afrekenden bij de kassa. Daarna mochten we een hotdog. Eindeloze middagen waren het.

Nu volgen we de borden Online bestelling afhalen en parkeren we op de voor ons gereserveerde plaatsen. We geven het ordernummer door en krijgen onze kast, een Kallax. Kallax is een kustplaatsje in het noorden van Zweden aan de Oostzee. Alle Ikea-producten zijn vernoemd naar Zweedse plaatsen, behalve de Billy, dat ligt in Frankrijk.

Er staat een hele Kallax op Pieps kamer en we kopen nu een halve, want het is tijd dat de televisie verhuist van onze slaapkamer naar Pieps kamer. Ondertussen sta ik me het hoofd te breken hoe die twee lange pakketten in de Volvo passen en ik voel een sterk verlangen naar een 240 station, maar Lief heeft ze al naar binnen geschoven. Het ken net.

We rijden terug naar huis. Onderweg komen we nog de bus van Cambuur tegen dat straks om half vijf tegen Ajax speelt. We brengen de kast thuis en naar boven. Dan gaan we naar de verjaardag van de kleine Neefjes. Iedereen is er en het wordt heel gezellig. Ik kom maar amper op tijd weg. Wat is dat toch dat ik altijd zo snel weg wil van feestjes? We hebben goed gelachen en een actieplan gemaakt voor zonnepanelen in de oude stad. We zijn moderne mensen en laten ons door de antieke gemeente niet in de luren leggen.

De volgende dag zetten Lief en Piep de kast in elkaar. Piep en ik zetten de oude kast buiten. De nieuwe buren op nummer 10 zijn net een beetje aan het verhuizen en ik bied hen de kast aan. ‘O, het is een Kallax!’ zegt zij enthousiast. Ik ben verbaasd dat ze de naam van de kast kent. Even later is hij verdwenen. Ik ben blij dat hij zo dichtbij een tweede leven heeft gekregen.

Ate Vegter, 5 september 2022

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s