2657 Vissen

Omdat we een tuin aan het water hebben ga ik elke dag een uurtje vissen. Omdat ik het prettig vind om even helemaal tot mezelf te komen ga ik elke dag een uurtje vissen. Omdat we twee hongerige poezen hebben ga ik elke dag een uurtje vissen. Dat is in elk geval allemaal niet waar, al klinkt het plausibel. De waarheid is dat ik elke dag tegen de tijd dat de avond valt ga vissen, net zo lang tot ik precies één vis gevangen heb. Voor Tommy.

Wanneer ik een vis gevangen heb, meestal een klein voorntje, gooi ik hem in een oude wastobbe met een laagje water, waar Tommy hem dan weer uit vist zodat hij het gevoel heeft dat hij hem zelf gevangen heeft. Meestal heeft hij hem snel te pakken, sleept hem mee over het gras, zoekt een rustig plekje en vreet hem met huid en haar op, of hoe zeg je dat bij vissen, met schubben en graat, van kop tot staart, met ingewanden en al. Afijn, er blijft niets van over.

Lilly, de poes die veel vaker muizen vangt, kan de vis nog wel uit het water halen, maar eet hem niet op. Hij speelt er alleen mee tot de vis uitgespeeld is. Dat is niet de bedoeling. Alleen Tommy mag de vis hebben omdat hij hem ook opvreet, wat de bestemming is van elke vis.

Ik heb een paar keer een hele grote vis aan de lijn gehad. Twee keer kost dat mij een tuigje en de derde keer haal ik hem met een schepnet boven water, waarna ik een foto maak en het bakbeest voorzichtig weer terugzet. Het was een baars. Ook vang ik een keer een flinke voorn, die ik in de wastobbe laat glijden, maar waar Tommy toch niet aan durft te beginnen. Ik zet hem weer terug. Zo weet de natuur goed maat te houden. Al die tijd houden de pastoor en zijn zes eenden en een meerkoet ons gezelschap. Wanneer ik klaar ben met vissen geef ik ze het overgebleven brood.

Ate Vegter, 10 september 2022

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s