2663 Staking

Ik zou vanmorgen eigenlijk over Peyton Place schrijven. Ik kwam vorige week het prachtige boek van Grace Metalious tegen in de kringloop. Ik liep er drie keer aan voorbij omdat ik het wel heel erg ouderwets en sentimenteel vond, maar uiteindelijk griste ik het toch mee juist vanwege de sentimentele herinneringen. Ik begon erin te lezen en merkte dat het las als een trein, zo modern en vlot en spannend was het verhaal. Nu begon ik ook de oude serie op te zoeken en ik bekeek een paar afleveringen met Mia Farrow en Rian O’Neal als Allison MacKenzie en Rodney Harrington en al snel bleek dat de serie een heel andere insteek had gekozen dan de roman.

Afijn, daar zou ik dus vanmorgen over gaan schrijven, want er is genoeg over te zeggen, maar toen bleek dat er veel minder bussen zouden rijden vanwege een staking en vroeg Piep mij of ik haar en Joy naar school wilde brengen. Dat wilde ik graag doen, want ik vind het altijd leuk om haar naar school te brengen, vanwege het gezellige ritje en omdat ik zo’n heerlijke ouderwetse Volvo 240 sedan heb, waar iedereen graag voor zijn plezier in zou rijden. Op de heenweg luisterden we naar Radio 538 en op de terugweg zette ik NPO Radio 4 op, waar ik aangenaam verrast werd met Dat Mistige Rooie Beest van Rogier van Otterloo en Toots Thielemans. Een van de mooiste stukken ooit geschreven, voor de film Turks Fruit.

Zo begon mijn dag alweer helemaal goed en het kan niet op want straks komt die Wilfred hier en dan gaan we naar een paar mooie Volvo’s 240 station kijken, waarvan hij er dan misschien een wil kopen. Ondertussen heeft Lief weer iets geniaals bedacht voor de inrichting van het huis zodat we straks nog weer mooier wonen dan we nu al doen. Ondertussen is ook het weer omgeslagen en doen de ruitenwissers na maanden eindelijk weer hun belangrijke werk.

Ate Vegter, 16 september 2022

Advertentie

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s