2672 Huismiddeltje

Hij was er al een keer eerder over begonnen, maar ik was er nooit zo op ingegaan, maar nu dacht ik, baat het niet smaakt het niet, laat ik het toch maar eens proberen. En zo kreeg ik van de week van vriend Wilfred een zakje Jamu Godog Sehat Kuat, wat betekent kruid medicijn gezond sterk. Ik hoef er alleen maar thee van te zetten en elke dag een kopje van te drinken. Zijn opa heeft het ook dagelijks ingenomen en zijn PSA daalde alsof-ie op de glijbaan zat. Hij is er 92 mee geworden. Dat zou toch wel even wennen zijn. Ik heb net mijn vader ingehaald qua leeftijd en dit zou dan het perspectief openen op de leeftijd van mijn moeder, die nooit gerookt of gedronken heeft en elke morgen in bed met haar benen in de lucht een paar kilometer fietste. Ik moet er maar niet te veel over nadenken. Elke dag een kopje thee, waarmee ik dan tegelijk mijn andere medicijnen kan innemen, dat is goed te overzien.

Misschien is gelijk het moment wel aangebroken om jullie te updaten over hoe het met mij gaat, want er staat nogal wat op stapel en er is ook nog wel het een en ander veranderd. Niet om jullie medelijden, sterkte of beterschap op te wekken, maar omdat het gaat zoals het gaat. Inmiddels plas ik nu elke dag met een katheter, tussendoor zonder gaat ook wel een beetje maar ik moet toch wel elke dag katheteriseren om de boel gangbaar te houden. Verder heb ik last van gevoelloosheid in mijn rechterbeen. Waarschijnlijk drukt een van de uitzaaiingen tegen een tussenwervelschijf, in dit geval de L4, die gaat over het rechterbeen. Daarvoor ga ik op 4 oktober een skeletscan doen, om te bekijken of we iets kunnen met lokale bestraling. Dan doen we op 10 oktober een CT-scan om te kijken of en wanneer we gaan beginnen met de chemotherapie, want dat is de volgende stap. Na de chemo kunnen we dan nog een behandeling doen met het revolutionaire Lutetium PSMA, maar laat ik niet op de zaken vooruitlopen. Tussendoor krijg ik dan de reguliere injectie met Zoladex (tegen mijn testosteron) en een infuus met Zoledrinezuur ter versterking van de botten.

Op 17 oktober heb ik weer een afspraak met mijn oncoloog Vincent, waarbij eerst bloed geprikt wordt, zodat we kunnen zien hoe het er mee staat en we de verdere plannen bespreken. Ik ben wel nieuwsgierig of het dagelijkse kopje Jamu dan ook geholpen heeft en de PSA gedaald zal zijn, kortom een hoop nieuws om naar uit te kijken. Fijne dag!

Ate Vegter, 25 september 2022

Advertentie

8 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s