2674 Volvo Klassieker Beurs

Zondag ging ik samen met Wilfred naar de Volvo Klassieker Beurs in het Autotron in Rosmalen. Ik kom anders nooit in Rosmalen en nu ook niet want het Autotron ligt mooi eenzaam in de weidse Brabantse bossen. Op de parkeerplaats staan alle Volvo’s apart gesorteerd op type. Ik zet de mij bij de andere 240’s. Het is een van de mooie aspecten van de Volvo Klassieker Beurs, al die prachtige Volvo’s op de parkeerplaats. De moeite waard om er even een rondje te lopen.

We gaan naar binnen. Het is een behoorlijk grote ruimte waar de bekende klassieke Volvo-dealers hun plekje hebben zoals Volvo Lotte, Schmidt-Gemert en de 240-estate-club uit Haarlem. Van Thiel uit Helmond zie ik nergens, maar die zal er ook staan. Ook Nordicar heeft een fraaie stand ingericht en iedereen lacht. Er staan vanzelfsprekend veel mooie Volvo’s, maar de prijzen zijn een stuk hoger dan een paar jaar geleden, toen ik hier ook was. Er zijn ook veel stands met modelauto’s, gereedschappen en onderdelen en ik moet van Wilfred ook naar een klein klokje kijken, maar dat is mij te veel gedoe en ik heb op de plek van het klokje nu een forse goedlopende wekker ingeplakt en dat bevalt uitstekend.

Boven op de galerij zitten de verenigingen en clubs en dat zijn er nogal wat. Wilfred kent hier een hoop mensen en maakt met iedereen een praatje. Ik vind het wel gezellig, maar bemoei me er verder niet mee. Ik scharrel liever wat rond, mij vergapend aan de mooie oude auto’s. Het aardigst is een volledig elektrisch gemaakte 240 station, maar het is natuurlijk vloeken in de kerk als je een Volvo van zijn karakteristieke geluid beroofd. Waarom zou je er dan nog in rijden?

Er staan ook nog wel wat andere mooie exemplaren en tot mij verbazing staat daar ook de enige echte Volvo 1800 van Roger Moore als The Saint. Die had ik hier niet verwacht en we poseren allebei even als kleine jongens die een geheim agent nadoen.

Beter wordt het niet en na een patatje maken we nog een laatste rondje en dan rijden we weer naar huis, nog meer genieten van onze eigen rode baksteen, die nog heel goed in het huidige verkeer meekan, al zijn de ruitenwissers wat traag.

Ate Vegter, 27 september 2022

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s