2679 2 oktober

Ik weet niet hoe het met jullie is, maar 2 oktober vind ik nou echt zo’n dag waar je niks aan hebt. Op 1 oktober begint er in ieder geval nog iets, namelijk oktober. De herfst is al eerder begonnen, maar die is nu toch lekker op gang en nu is het dan oktober. Op 2 oktober heb je dat allemaal niet. Er is niks aan, die hele 2 oktober niet, en het duurt nog de hele dag.

Neem 3 oktober, dan is het Leidens Ontzet, een ontzettend leuke dag, vooral in Leiden natuurlijk, maar dat doet er nu even niet toe. Ik heb tijdens mijn jaren in Leiden heel vaak (een paar keer) Leidens Ontzet gevierd, in een paarse overall haring en wittebrood aangeboden aan de burgemeester en meer van dat soort dingen. We gingen ’s avonds naar de kermis, enge dingen doen. Wij, de jongens en meisjes van Hooigracht 39 waar ik toen woonde in een heel gezellig studentenhuis, gingen in alle kermisattracties waar we niet in durfden.

Op 2 oktober deden we dat niet, want dan had je geen Leidens Ontzet. 2 oktober is zo ongelofelijk saai. Het lijkt ook wel alsof het altijd op zondag valt, de meest saaie dag van de week. Dat is natuurlijk niet zo, maar soms lijkt het er op. Als je dan verder gaat kom je bij 4 oktober. Nou, dan weet je het onmiddellijk: 4 oktober Dierendag natuurlijk! Een feest voor de poezen en als je een hond hebt of een cavia of misschien een goudvis, dan is het natuurlijk feest voor de hond en de cavia en misschien voor de goudvis. Ik bedoel maar, dat is echt een dag waar je wat aan hebt. Bij 2 oktober heb je dat allemaal niet.

Je hebt het vast al gemerkt dat het een saaie dag is. Kijk, het regent niet maar de tuin is wel kletsnat. De zon schijnt niet, maar het is dan wel weer bewolkt. Met een beetje geluk heb je hier en daar nog enkele opklaringen maar op 2 oktober hoef je daar niet op te rekenen. Ik zou zeggen, ga maar gauw wat leuks doen en maak er nog wat van en anders moet je maar hopen dat het snel 3 oktober wordt. Fijne dag!

Ate Vegter, 2 oktober 2022

3 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s