2682 Boodschappentas

We zijn met Piep in het ziekenhuis en het ziet er allemaal goed uit. Het bot is mooi aan elkaar gegroeid en de pen mag eruit. Nu moeten we naar de afdeling euthanasie, nee, anesthesie en daar moeten we een ellenlange vragenlijst invullen voordat de operatie ingepland kan worden. Het is allemaal nee, maar zo’n lijst van vragen maakt je dankbaar dat je dat allemaal niet hebt, ook omdat je niet gelijk geopereerd kan worden wanneer het wel hebt, maar sowieso. Kijk om je heen wat de mensen allemaal hebben aan kwalen en je wordt overstroomd door dankbaarheid.

Na het ziekenhuis breng ik Piep naar school en daarna ga ik boodschappen doen bij de Dekamarkt. Het is niet zoveel, maar je kan toch niet zonder. Alleen ben ik een tas vergeten mee te nemen, omdat ik het boodschappen doen van te voren nog niet bedacht had. Gelukkig hebben we in de kofferbak van de Volvo altijd een koffer en een boodschappentas liggen. Wanneer ik alles op de band heb gezet ren ik snel even naar buiten. Helaas, geen tas in de trunk. Ik loop terug en pak een doos onder de lopende band van de kassa. Ook handig voor het oud papier.

Ik zet alles in de doos, want de kassier is alvast begonnen met alles door te piepen en ik reken af. Ik reken tegenwoordig af met mijn telefoon. Gaat supersnel en ik hoef niks te onthouden, want mijn telefoon onthoudt mijn gezicht. Behalve die enkele keer dat je wel je pincode moet intoetsen, dan moet je hem natuurlijk niet vergeten zijn. Afijn, wat doet het er toe. Ik reken af en of ik een bonnetje wil. Nee dankjewel, maar wel graag zegeltjes. Zegeltjes! Daarover een volgende keer meer. Ik rij naar huis en ruim alles op. Ik smeer een verse boterham en beleg hem met extra belegen van de markt van afgelopen zaterdag.

Ate Vegter, 5 oktober 2022

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s