2683 Dansen

Je mag tot en met woensdag nagenieten van het afgelopen weekend, als je je vanaf donderdag in de loop van de dag maar helemaal richt op de komende wedstrijd. Het kan dus nog net, mijn loftrompet over AZ. Wat is het toch heerlijk om bovenaan te staan. Je staat aan de top en kijkt om je heen: niemand te zien, o ja daar staan Ajax, PSV en Feyenoord. Ik noem ze maar even want ze waren zo onfortuinlijk afgelopen weekend, dat ze wel enige troost kunnen gebruiken, maar de hulde gaat natuurlijk naar AZ.

Wat een prachtige wedstrijd. Als ik zeg wat een aanname, dan weten de liefhebbers onmiddellijk over welk moment ik het heb en voor de rest is het niet belangrijk. Het was mooi. Mooi ook dat ze de enige club zijn die nog ongeslagen is. Nog geen wedstrijd verloren. Ik ben zelf ook ongeslagen, maar ik heb nog nooit gevoetbald, dus dan is dat niet zo moeilijk. Voor AZ is het een hele prestatie, ook al zegt Van der Vaart dat ze geen kampioen worden, maar die noemt zijn Ajax de beste club van de wereld, dus dan ben je misschien niet helemaal bij de les.

Ik kan mij herinneren dat ik zelf één keer in het AZ stadion geweest ben en ze werden diezelfde wedstrijd nog kampioen, dus het kan wel! Ze hoeven van nu af aan alleen nog maar te winnen. Met de teamspirit die ze op dit moment hebben komen ze een heel eind. AZ leidt de dans, kopt de krant op maandag en als het aan de trainer ligt dan hebben de anderen voorlopig het nakijken.

Is er dan niets om over te treuren? Ja, natuurlijk wel. Dat is de kommervolle situatie van Volendam. Dat is ook voetbal, maar in plaats dat ze de dans leiden, staan ze als muurbloempjes treurig aan de kant. Het lukt ze maar niet om op te stoten in de Eredivisie. Kom op gasten! Win gewoon een paar wedstrijden en de wereld ziet er heel anders uit. Zondag tegen Ajax is sowieso een makkie. Ga dansen!

Ate Vegter, 6 oktober 2022

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s