2692 Naar de stad

We vertrekken ’s morgen in alle vroegte naar het ziekenhuis. Eerst maar eens bloedprikken, dan is dat gebeurd. Meestal is het ’s morgens druk en ’s middags veel stiller en ik bereid Lief voor op een redelijke wachttijd, maar wanneer we bij poli drie aankomen ben ik aan de beurt nog voor we kunnen gaan zitten. De prikster maakt een praatje en vraagt of ik vandaag nog een drukke dag heb in het ziekenhuis, maar ik ontken alles. We gaan naar de Bijenkorf en Uniqlo.

Vroeger hoefde je in de parkeergarage het eerste half uur niets te betalen. Wanneer je dan bij het bloedprikken snel aan de beurt was zoals vandaag kon je zo weer uitrijden. Sinds de nieuwe parkeergarage omkleed met milieuvriendelijk bamboe er staat, betaal je altijd minimaal 2 euro 20, hoe kort je bezoek ook geweest is.

We rijden de stad in en komen hopeloos in de file terecht, maar uiteindelijk toch ook bij de parkeergarage van de Bijenkorf. We vinden snel een plekje en haasten ons naar de afdeling juwelen en sierraden, waar Lief een paar vragen heeft over een gekregen en gebroken kettinkje. Geluk en verdriet liggen soms zo dicht bij elkaar. Ik denk dat we het beter bij Sako in Monnickendam kunnen oplossen. De parfumafdelingen op de begane grond zijn akelig stil. Als ze hier quitte willen draaien moeten die luchtjes wel een godsvermogen kosten. Ik mis ook de herenafdeling en de schoenen, waar ik in de tijd dat ik in de Warmoesstraat woonde nog wel eens leuk gescoord heb. Beide zijn naar boven verhuisd.

We verlaten het paleis van de wereldse geneugten en spoeden ons door de regen over Dam en Rokin naar Uniqlo, wat ons met open deuren ontvangt. Hier slagen we razendsnel, voor Lief een warm jasje en een paar T-shirts en voor mij een vest en twee truien, zodat de verwarming nog een graadje lager kan. Bij de kassa staan geen rijen. Ik zet de Uniqlo-tas met aankopen in een grote, witte bak. Het totaalbedrag verschijnt direct op de kassa. Ik hou mijn telefoon erbij en we hebben betaald. Dat zou bij de supermarkt ook zo snel moeten gaan.

We halen de auto op en rijden naar AH in Purmerend voor de zelfmaaksushi van vanavond. Ik las vanmorgen in de column van Rinske van de Goor dat zo lang Albert Heijn sigaretten verkoopt het zijn naam maar moet veranderen in Magere Heijn. Sommige dingen zou je zelf hebben willen verzinnen.

Dan rijden we naar onze laatste bestemming. We halen Joy en Piep op van school, want het is de laatste dag voor de vakantie. Zij willen dan ook nog even naar Volendam om een cadeautje voor een vriendinnetje te kopen en dan rijden we naar huis. De klok slaat vier en het vest zit heerlijk.

Ate Vegter, 15 oktober 2022

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s