2715 Veel te veel voetbal

We doen de boodschappen voor het avondeten en ik sta op het punt af te rekenen, wanneer Fokko belt. Ik neem op en zeg dat ik bij de supermarkt op het punt sta af te rekenen. We gaan naar huis en ik bel hem terug. We nemen de week door en dan zeg ik dat we gaan kijken hoe Ajax en PSV gelijkspelen. Fokko is natuurlijk ook van Feijenoord. Hij zegt dat het voor de competitie spannender is als PSV wint. Daar ben ik het gelijk mee eens en voor de rest van de middag ben ik voor PSV. Het is een mooie wedstrijd, spannend en met veel strijd en zelfs opstootjes, waar ik persoonlijk gek op ben. Na de wedstrijd kijk ik naar Studio Sport Eredivisie, waar deze en alle andere wedstrijden samengevat worden.

Ik zeg tegen Lief die op de bank op haar telefoon zit dat we alleen volgende week nog competitievoetbal hebben en dat daarna het WK begint. Ze rolt met haar ogen. ‘Dat vind jij ook leuk, je wordt vaak heel enthousiast voor Oranje,’ zeg ik, wetende dat ze als supporter veel feller is dan ik, waar ik erg van kan genieten. ‘Je kijkt veel te veel voetbal,’ verzucht ze nu. Dan kijken we samen naar het journaal en naar Kopen zonder kijken op RTL 5. Daarna Nederland is vol met Jeroen Pauw en dan gaat Lief naar bed. Ik kijk nog naar Studio Voetbal, waar ze zich ook opwinden over de opstootjes en waar Rafael van der Vaart verzucht dat het een slechte wedstrijd was, dat PSV goed gespeeld heeft en dat Ajax kampioen wordt.

Tot slot kijk ik naar het Filosofisch kwintet, met Clairy Polak. Het gaat over moderne slavernij en ze vraagt de filosofen en de historicus aan tafel of zij de afkomst weten van hun kleren, hun telefoon, hun make-up en hun eten en of er geen moderne slavernij aan te pas gekomen is. Ze weten het niet, maar vermoeden van wel. Het is een interessant gesprek met als saillant detail dat een Nederlands huishouden gemiddeld 1,8 fte aan moderne slaven aan het werk houdt. Wie heeft er precies ook naar al deze programma’s gekeken? Dan kijk je wel wat veel. Ik hoor het graag.

Ate Vegter, 7 november 2022

Advertentie

2 Comments

  1. Terwijl manlief verbijsterd aanziet dat PSV van “zijn cluppie” gaat winnen zit ik aan de grote tafel een tutorial op de IPad te volgen over sokken breien. Echt concentreren kan ik me niet want hij zit maar te mopperen op wat er op het veld gebeurt. Wij kijken ook veel te veel tv. Ook “ kopen zonder Kijken gevolgd. Wat een enthousiaste kerel, die gaat heel goed voor z’n gezin zorgen, dat spat er van af. Daarna Een tegen 50. Dan gaan bij mij de “ luiken” dicht. Ik wil dan nog alleen maar in mijn bed beetje lezen en slapen. Ik geniet elke ochtend van je stukje. Eigenlijk zou ik eens bij het begin moeten beginnen want ik heb er wel meer dan 2000 gemist of zo! 😀😀

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s