2720 Chemokuur 3

Ik weet niet waar te beginnen. Ik weet niet eens of ik er over moet schrijven of zwijgen. Ik kan nu niet meer terug. Ik heb nu twee nachten zo slecht geslapen, alles doet zeer. De aanwijzer van de iPhone slaapapp schiet de hele nacht als een dolle heen en weer. Ik lig alleen maar te wachten tot de tijd verstrijkt. Tossing and turning till the light comes in.

Ik zit nu in de eerste week van mijn eerste chemokuur en na een paar redelijke dagen valt het nu allemaal vies tegen. De eerste twee nachten ben ik alleen wat misselijk, maar een minuscuul pilletje doet wonderen en de misselijkheid zakt langzaam weg in de nacht. Gisternacht slaap ik eerst nog een paar uur, maar daarna niet meer. Ik ben de dag erna doodmoe. Ik heb een afspraak met de acupunctuur, wat veel rust geeft en ook de pijn verlicht.

Daarna rij ik even langs Tom Poets om te informeren wat het kost om de Volvo 240 te laten polijsten, zodat hij er na 40 jaar weer als nieuw uitziet (€ 150) en ik ben voor € 13 door de wasstraat gereden, wat ik nog altijd een van de leukste aspecten van het autorijden vind, zeker daar bij Tom Poets, want die pakken het heel grondig aan. De wasstraat bij de Esso heeft nu wel nieuwe apparatuur, maar is nog steeds niet operationeel.

Zo fris en fruitig gewassen rijden we dan gisteravond naar Restaurant Van der Valk Volendam waar Piep en ik gezellig samen gegeten hebben, zoals we altijd doen als mama in Parijs zit. Het is heel gezellig en er komt ook nog een berichtje binnen van vriend L., dat ze Pieps fietssleuteltjes gevonden hebben. Wat een mooie tijden. Daarna heb ik naar de onnodig spannende wedstrijd Feyenoord-Vitesse gekeken en dan is het wel weer klaar. Vannacht wel heel slecht geslapen en nu doodmoe. Ik moet nog maar even kijken hoe dat nu gaat. Ik denk dat ik straks maar even met de verpleegkundig specialist ga bellen over de verwachtingen voor de komende dagen.

Ate Vegter, 11 november 2022

Advertentie

6 Comments

 1. Hi lieve Ate,

  Vervelend om te lezen dat de chemokuur behoorlijke bijwerkingen heeft.
  Gek eigenlijk dat het voor het één helpt, maar dat je iets anders er voor terug krijgt.
  Heel veel sterkte!

  Geliked door 1 persoon

 2. Lieve Ate,

  heb nog nooit gereageerd op je stukjes maar ik lees ze elke dag trouw en geniet ervan! Nu wil ik je wel even een hart onder de riem steken en een dikke zoen geven!

  Liefs, Lizet

  >

  Geliked door 1 persoon

 3. Doorbijten , hoor. Maak een tracker van wat je al achter de rug hebt en wat nog moet komen. Daarbij hou je een MOODcurve ook bij. Meten is weten en kan je je schrap zetten wanneer je een mindere dag verwacht, extra rust nodig hebt, een pilletje meer of wanneer je je eens lekker kunt laten gaan. Succes; hou je sterk!

  Geliked door 1 persoon

  1. Nou Ate – geen gemakkelijk schrijven. Maar ik ben zo trots op jou, dat je het schrijven volhoudt.
   De kuur bijwerkingen zijn bar, dus kunnen alleen maar beter worden. Hopelijk lukt dat met de help van anderen. Sterkte & Love ❤️

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s