2721 Groente

Lief is voor een paar dagen naar Parijs. Ze werkt in de fotografie en is met haar collega’s naar Paris Photo. Een jaarlijks uitje en altijd een van de hoogtepunten van haar werk. Inspirerend en goed voor je netwerk. Lekker eten bij Le Grand Bain of La Coupole, dat soort dingen. Echt even een weekendje doorhalen met werken en dan weer vol nieuwe energie aan de slag.

Wij moeten ons hier ondertussen maar zien te redden zonder haar: Mama, waar is dat zwarte jasje, de Ice tea is op, wat eten we, we moeten het allemaal zelf oplossen. Gelukkig hebben we in de loop der jaren enige ervaring opgebouwd en de vader-dochterband wordt liefdevol versterkt in die paar dagen. We gaan altijd de eerste avond bij Van der Valk eten, want daar houdt Lief niet zo van en wij zijn er gek op, met name de cordon bleu en de saté en de spareribs vinden we altijd heerlijk en het is ook fijn dat we drie dagen geen groente hoeven te eten.

Vrijdag doet Piep de boodschappen voor de gourmet en we laten het ons heerlijk smaken. Ook snoepen we alvast van de Sint-Maarteninkopen, want Piep heeft genoeg in huis gehaald voor het geval dat, ook al weet ze net zo goed als ik dat hier zelden of nooit iemand aanbelt 😊.

Vanavond komt Nanne, maar ze weten nog niet wat we dan gaan eten. Ik hou me er buiten. Ik zeg op bijna alle vragen ja, onder twee belangrijke voorwaarden, ze moeten alles zelf opruimen en wanneer mama weer thuiskomt moet het hele huis er spic en span uitzien, alsof er niets gebeurd is. Dat lijkt heel wat, maar dat is normaal gesproken ook de afspraak wanneer ze thuiskomt van haar werk.

Rest dan nog de zaterdagmiddag. We moeten naar een verjaardag, maar nu mama er niet bij is wil Piep liever thuisblijven, ook omdat ze naar tekenles moet in Artis, maar het allerliefst wil ze nog naar de intocht van Sinterklaas en of dat mag. Ik vind het helemaal goed als ze maar met haar vriendinnen overlegt en op tijd afbelt, maar zoals het er nu uitziet zullen ze waarschijnlijk gewoon samen naar tekenles gaan. Ik voel zelf ook enige spijt dat ik niet naar de intocht kan, maar goed. C’est la vie!

Ate Vegter, 12 november 2022

Advertentie

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s