2732 Mannen met kale koppen

Daarop liet Delila Simson op haar schoot inslapen en liet de zeven vlechten van zijn hoofd afscheren. Toen begon zij hem in bedwang te krijgen, want zijn kracht week van hem. Richteren 16:19.

Het begint vrijdag na de kringloop dat ik zonder enige weerstand mijn haar uit mijn hoofd kan trekken. En in de loop van de dagen erna is het elke morgen raak. Na het douchen borstel ik mijn haar en sta ik met een zwarte suikerspin in mijn hand. Mijn haarzakje vult zich snel. Op mijn hoofd schemert het. Ik kijk er al dwars doorheen.

Ik heb Piep beloofd dat zij mijn hoofd mag kaalscheren op het moment dat het geen gezicht meer is. Die situatie kondigt zich onontkoombaar aan. We maken een afspraak met de fotograaf en dinsdag om tien uur is dan het uur u. Ook mijn zus Baukje is van de partij ter morele ondersteuning en zo is het toch nog een hele gebeurtenis. Piep hoeft vanwege een stagedag niet naar school en haar stage begint pas om elf uur, dus de planning kan allemaal niet beter.

Met langzame zorgvuldige halen maakt ze de eerste banen vrij. Bovenop is het al heel dun, maar aan de achterkant zit nog aardig wat. Nu moet alles eraan geloven en niet veel later zit ik daar als een knipperbol uit de jaren zestig. Het ziet er prachtig krachtig uit en ik geef Piep een kus voor haar mooie werk. Een blik in de spiegel is nog wel confronterend, maar het zal wel wennen.

Zo is er een nieuwe bladzijde in de geschiedenis van mijn kanker omgeslagen en gaan we dapper voorwaarts. Het zijn allemaal momenten waar je lang tegenop ziet en die uiteindelijk plaatsvinden op een gewone doordeweekse dag. Even later zijn Piep en de fotograaf verdwenen en gaan Baukje en ik gezellig lunchen bij de Taanderij op Marken. Het gewone leven neemt weer zijn gang.

Ate Vegter, 23 november 2022

Advertentie

7 Comments

  1. Wonderlijk, ik was destijds geïnteresseerd in de 240 net voordat jullie hem kochten. Op een of andere manier herkende ik de auto toen ik jullie verhaal ergens (weet niet meer waar) tegenkwam. Dat verhaal bleef hangen, mede door mijn eigen ‘K avontuur’. Zowel de 240 maar meer jullie positieve houding t.o.v. dit avontuur maakt dat ik e.e.a. met belangstelling volg.
    Wens jullie het allerbeste.

    Sjef

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s