2733 Winnen!

Op wie moet ik straks letten in het Nederlands elftal? Wie is de Koeman of de Van Hanegem van vandaag? Mijn broer uit Canada is extra vroeg opgestaan om naar Engeland-Iran te kijken en zit nu klaar voor Nederland-Senegal. Ik moet er even over nadenken maar dan app ik terug: Frenkie de Jong, Berghuis. Van Feyenoord, wil ik erbij zetten, maar dat is niet meer zo, al voelt hij voor mij nog steeds als een speler uit de Kuip. Dan vul ik nog aan: Memphis Depay, maar die staat niet in de basis. Gakpo kan ook verrassen! Daar moet hij het maar mee doen.

We gaan zitten voor de wedstrijd en laten net als de spelers de spanning langzaam van ons afglijden. Het spel is stug en de passes zijn niet overtuigend. Oranje speelt stroef, alsof ze voor het eerst op een groot toernooi spelen. Dat is ook precies de situatie en we wachten dan maar op de slotminuten. Vanaf minuut 83 is de ban gebroken met een prachtige kopbal van Gakpo. Dan komt ver in de blessuretijd Memphis naar voren en in de rebound schiet Mr 1-0 de 2-0 in. We zijn gered! We hebben gewonnen!

Zo moet je een toernooi beginnen is de conclusie van iedereen die in de opluchting na de wedstrijd iets voor de microfoon mag zeggen en ook de Toren van Joure wordt uitgebreid geprezen vanwege zijn spectaculaire reddingen. We zijn erdoor, de kop is eraf en groter kan je de glimlach van Van Gaal niet krijgen. Eerlijk gezegd is het ook wel fijn dat we gewonnen hebben.

Immers, als je zo hard roept dat je Wereldkampioen wil worden dan is het een goed gebruik om van al je tegenstanders te willen winnen en ook daadwerkelijk te winnen. Hoewel, nodig is dat niet. Wie herinnert zich nog de eerste wedstrijd van het enige toernooi dat we echt wonnen? Het EK 1988 begon met een wedstrijd tegen Rusland die we verloren. Later wonnen we in de finale van datzelfde Rusland. Het is te hopen dat we in de finale niet tegen Senegal aanlopen 😊.

Ate Vegter, 24 november 2022

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s