2734 Sinterklaas

De mooiste tijd van het jaar is voor mij nog altijd de tijd tussen Sinterklaas en zwarte piet. Ik geef toe, de kersttijd is enorm in opmars en in Engeland is het hele land vanaf begin november al in kerstnevelen gehuld en kun je door het overvloedige engelenhaar bijna geen winkel meer doorkomen, maar gelukkig wonen we niet in dat prachtige Engeland (zie Droomhuis op het platteland SBS6), maar wonen we hier waar ik er in ieder geval alles aan doe om het huis tot en met het vertrek van Sinterklaas op 6 december kerstvrij te houden.

Dat wordt wel steeds moeilijker, want Piep wil nu op haar eigen kamer al een kerstenclave beginnen, alsof de Sint dat niet in de gaten heeft en bovendien wil je zo’n kind niet graag iets verbieden, maar ik hoop wel dat ze de deur dichthoudt want ik krijg er pijn in mijn ogen van.

Nee, het is nu Sinterklaastijd en je kunt je schoen zetten en hoe spannend is dat niet. We zingen eerlijk gezegd niet meer elke keer, vandaar misschien ook wel dat de grootte van de schoenkadootjes wat achterblijft bij de verwachtingen, maar we doen toch allemaal ons best.

We vieren het dit jaar met een klein clubje en hebben voor de Sint een gezamenlijk appgroepje aangemaakt, zodat hij op z’n gemak kan gaan winkelen met z’n telefoon in de hand. We doen dit jaar geen surprises, want dat is altijd veel werk, maar we doen natuurlijk wel gedichten, want zonder gedichten blijft er helemaal niets van de traditie over. Verder mag je wel een surprise doen, maar het hoeft dus niet.

Goed, ik ga straks even kijken wat ik in mijn schoentje vind en dan verder maar genieten van de verwaaide Sinterklaasliedjes die je in de huidige winkelcentra ook bijna niet meer hoort. En dan ná Sinterklaas, ja dan kunnen we wel samen een boom opzetten voor de kerst, maar echt niet eerder, ben je betoeterd!

Ate Vegter, 25 november 2022

Advertentie

1 Comment

  1. Hier ook altijd protest als ik stiekem wat Kersterigs wil inbrengen voor 5 december. Deze keer heb ik mijn zin doorgedrukt. Ben een jaar bezig geweest met een Kerstborduur. Mooi in laten lijsten en dan mag hij 3 weken “ hangen”? Echt niet! Ik heb hem hoogstpersoonlijk zelf opgehangen en hij blijft minstens tot half januari. Zo! Ik heb gezegd! Maar Ate, geniet van de Sint tijd en het feit dat er nog een kind in huis woont die het vast stiekem nog heel gezellig vind dat Sint en Piet gedoe!
    Groet, Mirjam

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s